Pieter-Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen hebben voor de verrassing gezorgd in de 60ste ConXioN Omloop van Vlaanderen. Na een erg knappe wedstrijd eindigden ze op een zucht van het podium, met als bonus de eerste snelste tijd in het BRC.

De ConXioN Omloop van Vlaanderen is de thuiswedstrijd van Pieter-Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen, maar het thuisvoordeel moet gerelativeerd worden. “Dat betekent niet dat we de proeven beter kennen of meer verkend hebben. Integendeel. Het is vooral professioneel allemaal wat makkelijker in te passen, want de verplaatsing vergt minder tijd,” vertelde Pieter-Jan Michiel voor de start.

RT2
Stannic

Vrijdagavond begon het duo sterk met een zesde plaats na de eerste etappe, die gekenmerkt werd door felle regen halfweg de avond. “Het ging supergoed. De auto voelt goed aan en onze tijden zijn veel beter dan ik had verwacht,” lachte Pieter-Jan Michiel.

Zaterdag werd die goede indruk bevestigd. De Jobfixers Skoda rukte zelfs op naar de derde plaats, onder andere dankzij een algemene snelste tijd in Passendale, waar hij 3″0 sneller was dan Sébastien Bedoret, de latere winnaar. De eerste scratch van PJM Cracco in het BRC. En in Houthulst en Rumbeke miste hij de snelste tijd met minder dan een seconde…

“Zot hé,” genoot PJM. “Dit had ik echt niet verwacht. Dat bewijst nog maar eens dat je veel moet rijden. Bochten die ik vorig jaar niet vol gas durfde te nemen, nam ik deze keer probleemloos zonder te lossen, omdat ik nu weet dat de auto het kan. Dat vertrouwen krijg je enkel door veel te rijden. Bernard Munster heeft me ook gezegd dat ik een proef moest uitpikken om eens keihard aan te vallen. Dat was niet Passendale, waar ik de scratch reed, maar wel Rumbeke, waar onze tijden ook sterk waren.”

“Pieter-Jan Michiel heeft vandaag echt een grote stap gezet,” bevestigde copiloot Jasper Vermeulen. “Hij heeft vooral progressie gemaakt in de korte, technische situaties. Die hebben we heel zuiver genomen vandaag,” vertelde Jasper.

Op de Zoning, de laatste proef, verloor Pieter-Jan Michiel Cracco nipt zijn podiumplaats aan Vincent Verschueren.
“Ik maakte een paar kleine foutjes, gewoon omdat ik te hard forceerde om derde te blijven. Jammer, maar ik ben heel blij met de vierde plaats,” vertelde PJM, die amper tijd had om te genieten van zijn knappe prestatie. “Inderdaad, het zal geen feestje worden. Ik moet morgenochtend om 8h in Gent voor een congres van 300 mensen spreken. Daar heb ik meer stress voor dan voor die laatste passage op de Zoning…

RT1
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X