Met Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme staat er dit weekend een nieuw team aan de start in Oostrozebeke. Een nieuw team met een nieuw opgebouwde Mini.

De keuze voor de Mini is niet vreemd voor piloot Cathelin Neyens. Zo reed de zaakvoerder van restaurant l’Atelier tot in 2016 reeds met een Mini. Deze wagen kan je nu nog steeds bewonderen in zijn restaurant. Toen deze Mini met ‘pensioen’ ging, was het plan om een nieuwe Mini op te bouwen en om in deze periode met de Peugeot te rijden. Een brand in een restaurant van de familie en een andere piloot die zwaar van de baan ging met de Peugeot, dwarsboomden echter deze plannen. Rally rijden en de opbouw van de Mini kwam op een laag pitje te staan. Tot Cathelin de mogelijkheid kreeg om een groot lot onderdelen aan te kopen tegen een gunstige prijs. Hierdoor kwam alles in een stroomversnelling en is de Mini, eerst voorzien voor 2020, sneller klaar.

Koenraad Vandamme, die de nota’s voor zijn rekening neemt, is geen vreemde voor Cathelin Neyens. Zo spraken de ex-buren er al langer over om samen een wedstrijd te rijden. Veel ervaring heeft Koenraad nog niet. De motivatie om er iets moois van te maken des temeer. De zaakvoerder van de Buxushoeve in Vlamertinge is heel gepassioneerd bezig met rally. Dit jaar werd de Buxushoeve zelfs een van de partners van de Monteberg Rally. Tijdens de TBR Rallysprint zal Koenraad, net zoals tijdens zijn rallydebuut, Didier Spillebeen navigeren.

VAS
RallyTime animated

Na de ORC Rally nu zondag zullen Cathelin en Koenraad ook nog starten in de Hemicuda Rally. Vermoedelijk wordt er ook nog een ASAF sprint toegevoegd. Plezier beleven in de rallysport staat alvast voorop in een seizoen waarin à la carte gereden zal worden.

RallyTime animated
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X