Met Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme staat er dit weekend een nieuw team aan de start in Oostrozebeke. Een nieuw team met een nieuw opgebouwde Mini.

De keuze voor de Mini is niet vreemd voor piloot Cathelin Neyens. Zo reed de zaakvoerder van restaurant l’Atelier tot in 2016 reeds met een Mini. Deze wagen kan je nu nog steeds bewonderen in zijn restaurant. Toen deze Mini met ‘pensioen’ ging, was het plan om een nieuwe Mini op te bouwen en om in deze periode met de Peugeot te rijden. Een brand in een restaurant van de familie en een andere piloot die zwaar van de baan ging met de Peugeot, dwarsboomden echter deze plannen. Rally rijden en de opbouw van de Mini kwam op een laag pitje te staan. Tot Cathelin de mogelijkheid kreeg om een groot lot onderdelen aan te kopen tegen een gunstige prijs. Hierdoor kwam alles in een stroomversnelling en is de Mini, eerst voorzien voor 2020, sneller klaar.

VAS
RT2

Koenraad Vandamme, die de nota’s voor zijn rekening neemt, is geen vreemde voor Cathelin Neyens. Zo spraken de ex-buren er al langer over om samen een wedstrijd te rijden. Veel ervaring heeft Koenraad nog niet. De motivatie om er iets moois van te maken des temeer. De zaakvoerder van de Buxushoeve in Vlamertinge is heel gepassioneerd bezig met rally. Dit jaar werd de Buxushoeve zelfs een van de partners van de Monteberg Rally. Tijdens de TBR Rallysprint zal Koenraad, net zoals tijdens zijn rallydebuut, Didier Spillebeen navigeren.

Na de ORC Rally nu zondag zullen Cathelin en Koenraad ook nog starten in de Hemicuda Rally. Vermoedelijk wordt er ook nog een ASAF sprint toegevoegd. Plezier beleven in de rallysport staat alvast voorop in een seizoen waarin à la carte gereden zal worden.

Stannic
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X