Met Cathelin Neyens en Koenraad Vandamme staat er dit weekend een nieuw team aan de start in Oostrozebeke. Een nieuw team met een nieuw opgebouwde Mini.

De keuze voor de Mini is niet vreemd voor piloot Cathelin Neyens. Zo reed de zaakvoerder van restaurant l’Atelier tot in 2016 reeds met een Mini. Deze wagen kan je nu nog steeds bewonderen in zijn restaurant. Toen deze Mini met ‘pensioen’ ging, was het plan om een nieuwe Mini op te bouwen en om in deze periode met de Peugeot te rijden. Een brand in een restaurant van de familie en een andere piloot die zwaar van de baan ging met de Peugeot, dwarsboomden echter deze plannen. Rally rijden en de opbouw van de Mini kwam op een laag pitje te staan. Tot Cathelin de mogelijkheid kreeg om een groot lot onderdelen aan te kopen tegen een gunstige prijs. Hierdoor kwam alles in een stroomversnelling en is de Mini, eerst voorzien voor 2020, sneller klaar.

Koenraad Vandamme, die de nota’s voor zijn rekening neemt, is geen vreemde voor Cathelin Neyens. Zo spraken de ex-buren er al langer over om samen een wedstrijd te rijden. Veel ervaring heeft Koenraad nog niet. De motivatie om er iets moois van te maken des temeer. De zaakvoerder van de Buxushoeve in Vlamertinge is heel gepassioneerd bezig met rally. Dit jaar werd de Buxushoeve zelfs een van de partners van de Monteberg Rally. Tijdens de TBR Rallysprint zal Koenraad, net zoals tijdens zijn rallydebuut, Didier Spillebeen navigeren.

Stannic
KAMV

Na de ORC Rally nu zondag zullen Cathelin en Koenraad ook nog starten in de Hemicuda Rally. Vermoedelijk wordt er ook nog een ASAF sprint toegevoegd. Plezier beleven in de rallysport staat alvast voorop in een seizoen waarin à la carte gereden zal worden.

RT2
KAMV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X