Met de Sezoensrally staat zaterdag al de vijfde manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship op het programma. Het parcours rond het Noord-Limburgse Bocholt wordt gekenmerkt door een flink aandeel maaskiezel. Op die ondergrond wil Vincent Verschueren opnieuw een gooi doen naar een goed resultaat, maar dan moet alles kloppen.

Omdat Stéphane Prévot een eerder engagement was aangegaan om de Rally van Antibes te rijden, zal Vincent dit weekend genavigeerd worden door Gert Broekaert in de Skoda Fabia R5 van GoDrive. Vincent hoopt in de eerste plaats een wedstrijd af te kunnen werken zonder tegenslagen.

“Het zit dit jaar niet mee. In Haspengouw twee lekke banden, in Tielt zes trage leeglopers en in de Wallonie na 1 km opnieuw een lekke band. Ik heb mijn deel van de pech wel gehad. Ik hoop gewoon dat ik eens een normale wedstrijd kan afwerken, zonder incidenten,” vertelt Vincent Verschueren. “Vroeger moest alles kloppen om te kunnen winnen. Maar, als je ergens tijd verloor, kon je nog terugkeren tot een podiumplaats. Zo reed ik in Spa eens een rondje teveel op de superspecial en eindigden we toch nog op de tweede plaats. Ondertussen ligt het niveau in het Belgisch kampioenschap zo hoog dat het gewoon allemaal moet kloppen om kans te maken op een podiumplaats. De top is breder geworden en de verschillen zijn erg klein.”

RT2
RallyTime animated

De Sezoensrally was aanvankelijk niet de lievelingswedstrijd van Vincent Verschueren, maar ondertussen komt hij graag aan de start in Bocholt. “Een aantal jaren geleden bevatte het parcours veel lange rechte stukken, maar met de nieuwe proeven De Hees en Steenbergen heeft men twee schitterende proeven gevonden. Voor mij mag er zelfs wat meer onverhard in het parcours zitten. Of we nu 30 of 50 km op kiezel rijden, dat maakt geen verschil voor de mechaniek. Het is wel een uitdaging om op de kiezel het verschil te maken. Ik denk dat we zaterdag opnieuw een heel spannende rally gaan beleven. In elk geval is het rallycentrum in Bocholt bijzonder gezellig,” lacht Vincent.

Vorig jaar won Vincent Verschueren de Sezoensrally. Deze keer komt de volledige top van het Jobfixers BRC aan de start. “Het zal bijzonder hard gaan. Zelfs piloten met minder ervaring op de kiezel, zoals Cédric Cherain of Ghislain de Mevius, zullen hard gaan. Om het verschil te maken, moet je net wat meer risico’s durven nemen en vooral vertrouwen hebben in de reacties van je wagen. Maar, nog eens, ik hoop in de eerste plaats een probleemloze wedstrijd te rijden,” besluit Vincent.

Afspraak zaterdagochtend vanaf 8h in Bocholt voor de 15 klassementsproeven van de Sezoensrally.

VAS
BRC
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X