Met de Sezoensrally is het Belgian Jobfixers Championship halfweg. Twee van de vier gereden wedstrijden werden gewonnen door Kris Princen aan het stuur van de BMA VW Polo R5. Met Kris Princen en Patrick Snijers beschikt BMA over twee rijders die in het verleden deze wedstrijd al wisten te winnen. Kris Princen in 2014 en 2017 en Patrick Snijers in 2002 en 2009. Grégoire Munster kan bij een goed resultaat de titel bij de Junioren al ruiken. Pieter-Jan Michiel Cracco zet zijn leerproces verder aan het stuur van zijn competitieve Skoda. Charles Munster is opnieuw van de partij met zijn Opel Adam Cup versie en Henri Schmelcher komt opnieuw aan de start met een VW Polo R5.

Voor Grégoire Munster staat het kampioenschap centraal in de Sezoensrally. In de tussenstand heeft hij een voorsprong van twee straten oftewel 49 punten op eerste achtervolger Tobias Brüls. “Omdat ik moet passen voor de Ypres Rally moet ik hier wel aan het kampioenschap denken. Ik ga tactisch rijden, geen risico’s nemen en proberen het klassement bij de Junioren te winnen. Bocholt is een leuke, compacte rally met veel onverhard. Het enige nadeel is dat de wagen er niet voor afgesteld is omdat het grootste deel van de rally verhard is.”

Pieter-Jan Michiel Cracco toonde in de rally van Wallonië zijn kwaliteiten. Vorig jaar eindigde hij achtste in de Sezoensrally. “Mijn opdracht in de Sezoensrally is simpel: ik moet kilometers maken om de wagen nog beter te leren kennen. Ik begrijp de wagen al een beetje en moet me nog wat aanpassen maar het belangrijkste is rijden, rijden en nog eens rijden. De Sezoensrally vraagt een specifieke rijstijl. Je moet op gevoel rijden en niet teveel nadenken.”

RT2
RallyTime animated

Kris Princen is terug van even weggeweest. De rally van Wallonië liet hij aan zich voorbij gaan maar in Bocholt staat Princen wel aan de start. Het wordt zijn eerste rally met de VW Polo op onverhard. “Deze wedstrijd is een grote stap in het onbekende omdat we met de VW Polo nog geen meter op onverhard gereden hebben. Het is bijzonder jammer dat er geen shakedown is. Elders op onverhard gaan testen heeft geen zin omdat de maaskiezel zeer specifiek is. We vertrekken vanuit een mix van ervaring en basisafstelling van vorig jaar en proberen zo in de juiste richting te werken. Het wordt wat zoeken maar het is niet anders. Dat we voor de zege rijden hoeft geen betoog. Dat doen we altijd.”

Patrick Snijers heeft de voorbije wedstrijden ervaring opgedaan en wil die nu proberen om te zetten in een resultaat. “Vorig jaar eindigde ik met de Porsche op de vierde plaats. In de huidige context zou dat met deze wagen onmogelijk zijn. Een vierde plaats zegt me wel wat en wie vierde is niet zo ver van het podium verwijderd. Dat moet het doel zijn van dit weekend, het podium. Alles is aanwezig om een goed resultaat te behalen. Maar ik kan je nu al zeggen dat er bijzonder hard gereden zal worden en dat het opnieuw op details zal aankomen.”

Tijdens de rally van Wallonië proefde Henri Schmelcher voor het eerst van de VW Polo R5. De wagen viel zo erg in de smaak dat Schmelcher er opnieuw mee aan de start verschijnt in de Sezoensrally. “Sinds 2004 nam ik aan rally’s deel met de Porsche. Rijden op zich is fijn maar het hele verhaal errond werd wat veel om dragen. Vandaar dat ik ben gaan aankloppen bij BMA om een wagen te huren. Ik had er veel goeds van gehoord en kan dat alleen maar bevestigen. Alles wordt voor je geregeld. Ik hoef me alleen maar te focussen op het rijden. De vorige wedstrijd is zo goed meegevallen dat ik dit weekend al opnieuw deelneem aan de Sezoensrally. De overstap van de Porsche naar de Polo is bijzonder groot. Ik heb de wagen beetje bij beetje leren kennen en wil dit weekend mijn leerproces verder zetten.”

KAMV
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X