Afgelopen weekend was het weer rallytijd. Deze keer hadden wij onze zinnen gezet op de Rallye de la Principaute die door ging in de streek rond Alleur. Het was de eerste maal deze rally verreden werd onder de bovenstaande naam. Een uitgelezen kans voor onszelf om weer een nieuwe rally te ontdekken.

Zaterdag tijdens de verkenningen was al meteen duidelijk, dat dit een compleet andere rally ging worden tov Circuit des Ardennes. Nog een stuk sneller en veel bochten op hogere snelheden. De verkenningen op zich verliepen vlot, alle nota’s stonden goed op papier. Het valt wel op hoe moeilijk het is, om in te schatten op ‘normale’ snelheden, hoe hard wij hier de dag erna met de rallyauto zouden door komen. Bochten die je op zaterdag aan max 90 km/h doet (ja in Wallonië mag dit nog), doe je op zondag soms tegen topsnelheid (+- 175 km/h).

Om 9u45 begonnen wij zondagochtend aan de eerste KP Xhendremael. Deze Kp bestond uit 3 toertjes met hierna een stuk tussen de velden, goed voor 15 km KP. Meteen een stevige opwarmer. Dankzij de sportiviteit van andere deelnemers werden wij nauwelijks gehinderd door de wagens die wij inhaalden. Woordje van dank is op zijn plaats hiervoor!

BRC
RT2

Hierna was het richting KP Herstappe, een proef waar de gemiddelde snelheid zelfs voor onze kleine saxo boven de 100km/h was. Dit toont nog maar eens aan hoe snel sommige KP’s waren tijdens deze rally. De eerste 3 boucles werden afgesloten door KP Crisnée, een korte proef waarin het voor ons toch moeilijk was om in het juiste ritme te geraken.

De eerste 3 boucles werden in deze volgorde afgewerkt zonder fout. Wij reden heel de dag een strak tempo en probeerden onze tijden te verbeteren. Soms lukte dit, soms reden wij dezelfde tijd als de ronde ervoor. Tussen de proeven in werd er ook aan onze fysiek gewerkt, de deelnemer voor ons kon namelijk een duwtje gebruiken om gestart te geraken. (startmotor stuk)

De laatste boucle bestond uit 2 KP’s. Xhendremael en Herstappe. Voor deze 2 laatste gingen wij nog eens ons best doen om onze tijden te verbeteren. Op Xhendremael waren wij heel goed op weg, maar deze proef werd jammer genoeg geannuleerd net na de rondjes. Er was een deelnemer net na de finish behoorlijk hard van de baan gegaan. KP Herstappe was hierna aan de buurt, deze proef konden wij zonder fout afwerken.

Heel de dag werd er hard gereden en zonder fout gelezen door Bart. Wij hebben gemerkt wij nog iets meer details moeten steken in onze nota’s. Vooral de details rond de snelheid in de bochten mist hier en daar, weer wat geleerd, weer wat aan te passen. Het resultaat mag er zeker en vast wel zijn, 3de in onze klasse en 10de algemeen. Dank aan alle supporters en helpende handen!!

Nu gaan wij de saxo terug volledig nakijken en een gaatje in de agenda vinden voor een volgende rally. Wij houden jullie op de hoogte!

VAS
RallyTime animated
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
BRC
2WD Trophy - Rallye de Ardennes
BRC
Clio Trophy Belgium is klaar voor 4de seizoen
Patrick Snijers en Wim Soenens: Een seizoen met de iconische Porsche 997 GT3
BRC
HBRC - Frank Jorissen aan de start in Dinant
BRC
JBRC - Fiasse vervoegt Dewilde en Decock
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye des Ardennes
X