De Ierse rallypiloot Stephen Wright begint stilaan een trouwe klant te worden bij de Sezoensrally. Voor het vijfde jaar op rij zal hij aan de start verschijnen in Bocholt. Alhoewel het eerst niet zo gepland was, zal Limburger Eddy Smeets opnieuw de nota’s voorlezen voor de Ier. Voor Smeets wordt het de 19de deelname in zijn thuisrally.

Stephen Wright: Ondanks het feit dat Eddy normaal gezien zijn vaste piloot Mats vd Brand ging navigeren in de BMW, had ik de Sezoensrally wel op mijn kalender gezet. We laten twee rally’s in Ierland links liggen om in Bocholt aan de start te kunnen komen. We worden er altijd zeer goed ontvangen en ik blijf het een erg leuke rally vinden, erg compact met 15 KP’s op één dag. Ook de Maaskiezel vind ik erg leuk… Die vind je natuurlijk niet in Ierland. Om goed voorbereid aan de start te komen, zullen we op vrijdagavond nog een privé-test doen. Het is meteen de gelegenheid om enkele sponsors eens een co-drive aan te bieden, een leuke extra voor zij die ons steunen in dit avontuur. De Fiesta R5 zal in configuratie 2018 zijn. Ondanks de evoluties is het ten opzichte van de Fabia en zeker de Polo een oudere R5 maar dat heeft ons in het verleden niet belet om een mooi resultaat te behalen in Bocholt…

Eddy Smeets: Ieder nadeel heeft zijn voordeel, is een gezegde dat in Nederland vaak gebruikt wordt. De zeer spijtige forfait van Mats voor de Sezoensrally zorgt ervoor dat ik toch met Stephen aan de slag kan… Voor onze vijfde deelname belanden we wel in het sterkste deelnemersveld ooit. Met maar liefst 14 R5’s aan de start waaronder alle tenoren van het Belgisch rallykampioenschap zal het niet eenvoudig worden om onze mooie resultaten van de vorige vier jaar te evenaren: drie keer derde in 2015, 2016 en 2017 en vorig jaar nog vierde algemeen. Gezien het hoogstaand kampioenschap waag ik me zelfs niet aan een pronostiek want… het moet altijd gereden worden. Na de laatste drie wedstrijden, hoop ik in eerste instantie om het einde van de wedstrijd nog eens te kunnen halen. Stephen navigeren met een stevig tempo zonder fouten te maken, is het doel voor komend weekend. We zien wel waar dat ons brengt. Eén ding is alvast zeker: gezellig gaat het zeker worden met de Ierse companie.

RT2
VAS

KAMV
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X