Vorig jaar nam de Sezoens Regularity even een sabbat om dit jaar terug te keren als nevenwedstrijd van de gekende Sezoensrally. Ook de 3de Sezoens Regularity, georganiseerd door Racing Team Moustache, wordt parallel gereden met de Sezoensrally.

Waar gaat het om? Elke deelnemer krijgt een roadbook met het te volgen traject. De “regelmatigheidstrajecten” (RT’s) moeten worden afgelegd tegen een vooropgesteld gemiddelde (maximaal 49,9 km/u). Niet zo makkelijk als het lijkt want onderweg liggen ook nog “geheime seconden controles” (GSK), verplichte stops of bemande stempelcontroles te wachten. Voor het missen van de controles, het te laat of te vroeg aanmelden, het aanhouden van een te hoog gemiddelde, stilstand onderweg of inbreuken op de wegcode worden strafpunten uitgedeeld. De winnaar is diegene die het minste strafpunten verzamelt. De RT’s volgen de klassementsproeven van de rally. De deelnemers krijgen dus net als de rallyrijders, het typische parcours van de Sezoensrally, inclusief maaskiezel, voorgeschoteld.

In februari begonnen regerende kampioenen Sander en Paul Van den Wyngaert hun seizoen 2019 met een overwinning in de Gitter Regularity, de openingswedstrijd van het VAS regionale kampioenschap. Zij hopen hun voorsprong te kunnen uitbouwen en dat zullen ook de andere podiumgangers uit de vorige wedstrijd willen doen. Wij denken dan aan Luc Van den Bogerd, vergezeld van dochter Tasha, en aan vader en zoon Patrick en Ari Meeus. Toch maar opletten voor het jonge geweld want herinner u dat nog maar twee jaar geleden de toen 14-jarige Tim De Bruyne zijn vader naar de zege navigeerde. Ook de nieuwkomers Sam De Wolf en Julie Cole lieten met hun Porsche 944 in de Haspengouw ook al mooie dingen zien. Bovendien zitten tussen de deelnemers ook nog de Moustache kenners Bram Babeliowsky en Hendrik Jaeken. Om maar te zeggen dat de zege op voorhand niet gewonnen is!

BRC
RallyTime animated

VAS
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X