Vorig jaar nam de Sezoens Regularity even een sabbat om dit jaar terug te keren als nevenwedstrijd van de gekende Sezoensrally. Ook de 3de Sezoens Regularity, georganiseerd door Racing Team Moustache, wordt parallel gereden met de Sezoensrally.

Waar gaat het om? Elke deelnemer krijgt een roadbook met het te volgen traject. De “regelmatigheidstrajecten” (RT’s) moeten worden afgelegd tegen een vooropgesteld gemiddelde (maximaal 49,9 km/u). Niet zo makkelijk als het lijkt want onderweg liggen ook nog “geheime seconden controles” (GSK), verplichte stops of bemande stempelcontroles te wachten. Voor het missen van de controles, het te laat of te vroeg aanmelden, het aanhouden van een te hoog gemiddelde, stilstand onderweg of inbreuken op de wegcode worden strafpunten uitgedeeld. De winnaar is diegene die het minste strafpunten verzamelt. De RT’s volgen de klassementsproeven van de rally. De deelnemers krijgen dus net als de rallyrijders, het typische parcours van de Sezoensrally, inclusief maaskiezel, voorgeschoteld.

In februari begonnen regerende kampioenen Sander en Paul Van den Wyngaert hun seizoen 2019 met een overwinning in de Gitter Regularity, de openingswedstrijd van het VAS regionale kampioenschap. Zij hopen hun voorsprong te kunnen uitbouwen en dat zullen ook de andere podiumgangers uit de vorige wedstrijd willen doen. Wij denken dan aan Luc Van den Bogerd, vergezeld van dochter Tasha, en aan vader en zoon Patrick en Ari Meeus. Toch maar opletten voor het jonge geweld want herinner u dat nog maar twee jaar geleden de toen 14-jarige Tim De Bruyne zijn vader naar de zege navigeerde. Ook de nieuwkomers Sam De Wolf en Julie Cole lieten met hun Porsche 944 in de Haspengouw ook al mooie dingen zien. Bovendien zitten tussen de deelnemers ook nog de Moustache kenners Bram Babeliowsky en Hendrik Jaeken. Om maar te zeggen dat de zege op voorhand niet gewonnen is!

RallyTime animated
KAMV

RallyTime animated
KAMV
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X