Vier keer jaar op rij heeft Franky Boulat de eindzege veroverd in de RACB M-Cup. Mats van den Brand leek de titelverdediger het vuur aan de schenen te zullen leggen, maar de preparateur van M3’s E30 liet zich twee keer verrassen. Zowel in Haspengouw als in Tielt ging hij over de kop. Door de schade geeft van den Brand forfait voor de Sezoensrally in Bocholt. Voor eigen publiek wil Gunther Monnens wel een gooi doen naar de zege in de M-Cup.

“Het was aanvankelijk de bedoeling om met een Skoda Fabia R5 te rijden in de Sezoensrally, maar Chris Vandamme heeft me voorgesteld om de volledige M-Cup te rijden met zijn BMW M3. Ik heb zijn wagen verder op punt gezet, onder andere door de Proflex-dempers te vervangen door dempers van Intrax, waar ik heel tevreden over ben. In Bocholt mik ik resoluut op de overwinning,” lacht Gunther, die vorig jaar ook al met een achterwielaandrijver reed. “In vergelijking met de Porsche van vorig jaar, heeft een BMW wel een ander gedrag, want de motor ligt deze keer voorin. Een Porsche heeft misschien meer tractie, door het gewicht op de achterwielen. En een BMW wordt lichter en nerveuzer achteraan wanneer je fors in de remmen gaat. Maar, het is altijd plezant om hard te gaan op maaskiezel. Al wil ik graag zo snel mogelijk met onze nieuwe Porsche 991 GT3 aan de start komen, als die gehomologeerd geraakt…”

KAMV
Stannic

Naast een fantastisch startveld in R5, is er zaterdag in de Sezoensrally spanning en spektakel te verwachten op alle niveaus. Zeker ook in de RACB M Cup.

RT1
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X