Vier keer jaar op rij heeft Franky Boulat de eindzege veroverd in de RACB M-Cup. Mats van den Brand leek de titelverdediger het vuur aan de schenen te zullen leggen, maar de preparateur van M3’s E30 liet zich twee keer verrassen. Zowel in Haspengouw als in Tielt ging hij over de kop. Door de schade geeft van den Brand forfait voor de Sezoensrally in Bocholt. Voor eigen publiek wil Gunther Monnens wel een gooi doen naar de zege in de M-Cup.

“Het was aanvankelijk de bedoeling om met een Skoda Fabia R5 te rijden in de Sezoensrally, maar Chris Vandamme heeft me voorgesteld om de volledige M-Cup te rijden met zijn BMW M3. Ik heb zijn wagen verder op punt gezet, onder andere door de Proflex-dempers te vervangen door dempers van Intrax, waar ik heel tevreden over ben. In Bocholt mik ik resoluut op de overwinning,” lacht Gunther, die vorig jaar ook al met een achterwielaandrijver reed. “In vergelijking met de Porsche van vorig jaar, heeft een BMW wel een ander gedrag, want de motor ligt deze keer voorin. Een Porsche heeft misschien meer tractie, door het gewicht op de achterwielen. En een BMW wordt lichter en nerveuzer achteraan wanneer je fors in de remmen gaat. Maar, het is altijd plezant om hard te gaan op maaskiezel. Al wil ik graag zo snel mogelijk met onze nieuwe Porsche 991 GT3 aan de start komen, als die gehomologeerd geraakt…”

Naast een fantastisch startveld in R5, is er zaterdag in de Sezoensrally spanning en spektakel te verwachten op alle niveaus. Zeker ook in de RACB M Cup.

RallyTime animated
KAMV

BRC
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X