Een eerste KP die er glad bijlag. Onvoorspelbaar weer. Factoren die het de piloten niet makkelijk maakten tijdens de Monteberg Rally. Zeker en vast niet voor de achterwiel aangedreven beamers. Kjell Vandenberghe mocht het aan de lijve ondervinden.

“Op de eerste 1ste KP was het nog echt glad,” vertelt Kjell. “Dit was natuurlijk voor iedereen zo. Wij maakten hier een klein foutje dat ons toch wel een vijftal seconden kostte. Door het onvoorspelbare weer besloten we om ook de tweede ronde op regenbanden te rijden.”

“Nadat we nog eens rondgingen en een straftijd kregen door te laat in te klokken, was het tijd om ons te herpakken. Vanaf dan was het proberen om geconcentreerd te blijven om de kleine foutjes eruit te halen. En dat lukte ons goed.”

RallyTime animated
RT1

“We eindigden op een 30ste plaats algemeen en als 5de BMW na drie E30 M3’s en de 1M van Thierry Cockelaere. Een resultaat waarmee we zeer tevreden zijn, zeker wanneer je het startveld bekijkt. Bij deze wil ik Jonas Vanlauwe bedanken voor de nota’s en het serviceteam om de wagen telkens weer tiptop in orde te zetten,” besluit Kjell.

KAMV
VAS
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X