Nabeschouwing Monteberg Rally 2019: Vandenberghe – Vanlauwe

Een eerste KP die er glad bijlag. Onvoorspelbaar weer. Factoren die het de piloten niet makkelijk maakten tijdens de Monteberg Rally. Zeker en vast niet voor de achterwiel aangedreven beamers. Kjell Vandenberghe mocht het aan de lijve ondervinden.

“Op de eerste 1ste KP was het nog echt glad,” vertelt Kjell. “Dit was natuurlijk voor iedereen zo. Wij maakten hier een klein foutje dat ons toch wel een vijftal seconden kostte. Door het onvoorspelbare weer besloten we om ook de tweede ronde op regenbanden te rijden.”

“Nadat we nog eens rondgingen en een straftijd kregen door te laat in te klokken, was het tijd om ons te herpakken. Vanaf dan was het proberen om geconcentreerd te blijven om de kleine foutjes eruit te halen. En dat lukte ons goed.”

“We eindigden op een 30ste plaats algemeen en als 5de BMW na drie E30 M3’s en de 1M van Thierry Cockelaere. Een resultaat waarmee we zeer tevreden zijn, zeker wanneer je het startveld bekijkt. Bij deze wil ik Jonas Vanlauwe bedanken voor de nota’s en het serviceteam om de wagen telkens weer tiptop in orde te zetten,” besluit Kjell.