In principe kan je stellen dat Emile Vandemarliere zijn echte rallydebuut maakte in de Monteberg Rally. Zijn eerste wedstrijd, de Rallysprint van Moorslede, was door een beginnersfout immers van zeer korte duur. Ervaring en kilometers maken was dan ook het doel in de Monteberg Rally. Missie geslaagd.

“Ons debuut maakten we in de Rallysprint van Moorslede,” aldus Emile. “Deze wedstrijd was echter van korte duur. Na de vierde bocht maakten we een fout bij het schakelen waardoor de wielen blokkeerden. En jammer genoeg hadden we geen geluk en belandde de wagen tegen een boom. Ons doel in de Monteberg Rally was dan ook ervaring opdoen en kilometers maken. En daar zijn we zeker in geslaagd.”

“We zijn aan de Monteberg zeer rustig begonnen. Eerst en vooral omdat ik nog aan de auto moest wennen en daarnaast omdat de proeven er nog nat bijlagen. Na een zestal KP’s begon ik de auto onder de knie te krijgen. Het vertrouwen groeide en het tempo werd proef per proef verhoogd. Dat was ook te zien aan de tijden. We waren zelf onder de indruk van de progressie die we maakten.”

BRC
VAS

De progressie die er gemaakt werd, vertaalde zich ook duidelijk in de rangschikking.

“Na de eerste proef stonden we op plaats 111. We sluiten de dag af op een 59ste plaats algemeen. Ik ben dan ook zeer tevreden over onze prestatie. Ik wil vooral mijn copiloot François Geerlandt bedanken die me heel veel heeft bijgeleerd. Bedankt ook aan het Pevatec Team voor de goede auto en de goede service. En natuurlijk wil ik ook de sponsors bedanken die dit mogelijk maakten,” besluit Emile

VAS
RT1
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X