In principe kan je stellen dat Emile Vandemarliere zijn echte rallydebuut maakte in de Monteberg Rally. Zijn eerste wedstrijd, de Rallysprint van Moorslede, was door een beginnersfout immers van zeer korte duur. Ervaring en kilometers maken was dan ook het doel in de Monteberg Rally. Missie geslaagd.

“Ons debuut maakten we in de Rallysprint van Moorslede,” aldus Emile. “Deze wedstrijd was echter van korte duur. Na de vierde bocht maakten we een fout bij het schakelen waardoor de wielen blokkeerden. En jammer genoeg hadden we geen geluk en belandde de wagen tegen een boom. Ons doel in de Monteberg Rally was dan ook ervaring opdoen en kilometers maken. En daar zijn we zeker in geslaagd.”

“We zijn aan de Monteberg zeer rustig begonnen. Eerst en vooral omdat ik nog aan de auto moest wennen en daarnaast omdat de proeven er nog nat bijlagen. Na een zestal KP’s begon ik de auto onder de knie te krijgen. Het vertrouwen groeide en het tempo werd proef per proef verhoogd. Dat was ook te zien aan de tijden. We waren zelf onder de indruk van de progressie die we maakten.”

RT1
RT2

De progressie die er gemaakt werd, vertaalde zich ook duidelijk in de rangschikking.

“Na de eerste proef stonden we op plaats 111. We sluiten de dag af op een 59ste plaats algemeen. Ik ben dan ook zeer tevreden over onze prestatie. Ik wil vooral mijn copiloot François Geerlandt bedanken die me heel veel heeft bijgeleerd. Bedankt ook aan het Pevatec Team voor de goede auto en de goede service. En natuurlijk wil ik ook de sponsors bedanken die dit mogelijk maakten,” besluit Emile

RT1
BRC
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X