In principe kan je stellen dat Emile Vandemarliere zijn echte rallydebuut maakte in de Monteberg Rally. Zijn eerste wedstrijd, de Rallysprint van Moorslede, was door een beginnersfout immers van zeer korte duur. Ervaring en kilometers maken was dan ook het doel in de Monteberg Rally. Missie geslaagd.

“Ons debuut maakten we in de Rallysprint van Moorslede,” aldus Emile. “Deze wedstrijd was echter van korte duur. Na de vierde bocht maakten we een fout bij het schakelen waardoor de wielen blokkeerden. En jammer genoeg hadden we geen geluk en belandde de wagen tegen een boom. Ons doel in de Monteberg Rally was dan ook ervaring opdoen en kilometers maken. En daar zijn we zeker in geslaagd.”

“We zijn aan de Monteberg zeer rustig begonnen. Eerst en vooral omdat ik nog aan de auto moest wennen en daarnaast omdat de proeven er nog nat bijlagen. Na een zestal KP’s begon ik de auto onder de knie te krijgen. Het vertrouwen groeide en het tempo werd proef per proef verhoogd. Dat was ook te zien aan de tijden. We waren zelf onder de indruk van de progressie die we maakten.”

RT1
Stannic_animatie

De progressie die er gemaakt werd, vertaalde zich ook duidelijk in de rangschikking.

“Na de eerste proef stonden we op plaats 111. We sluiten de dag af op een 59ste plaats algemeen. Ik ben dan ook zeer tevreden over onze prestatie. Ik wil vooral mijn copiloot François Geerlandt bedanken die me heel veel heeft bijgeleerd. Bedankt ook aan het Pevatec Team voor de goede auto en de goede service. En natuurlijk wil ik ook de sponsors bedanken die dit mogelijk maakten,” besluit Emile

Stannic_animatie
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X