Dit weekend staat de eerste editie van de Rallye de la Principauté op het programma van het Provinciaal Kampioenschap van Luik. De organisatoren kunnen alvast uitpakken met een goed gevuld en sterk deelnemersveld. Een honderdtal teams zullen strijden om als eerste deze wedstrijd op hun naam te schrijven.

Xavier Bouche, Jean-Frédéric Colignon, Jonas Langenakens, Johnny Poelmans, Vincent Prégardien zijn enkele van de namen die in aanmerking komen voor de eindoverwinning. Daarnaast mogen we ook Hubert Deferm niet vergeten, die op winst boekte op hetzelfde parkoers in 2017. Hij is de grote favoriet bij de historics. Al zullen Philippe Hellings en Julien Henry zich niet zomaar gewonnen geven.

Voor Hellings, een van de regionale renners aan de start van de rally, is de overwinning niet het doel: “Ik ken het parkoers nog steeds, maar afgezien van deze rally, rijden we bijna nooit op deze wegen. Het doel is aankomen zonder te stukken te maken en zo veel mogelijk plezier beleven. Voor ons is het onmogelijk om te strijden voor de eindoverwinning tegen piloten zoals Colignon of Langenakens.”

RT2
BRC

Langenakens is een van de grootste favorieten van deze eerste editie: “Ikzelf zal niet starten met onze vertrouwde Evo10, we gaan van start met een Lancer Evo7 van Jan Jacobs. Dit enkel om te testen of de wagen voldoet aan onze verwachtingen. Doel is dan ook de finish te bereiken. Natuurlijk ga ik er geen zondagsrit van maken, ik ga voluit proberen te rijden, maar ook een goede setup proberen te vinden”, legt hij uit.

Het parcours is bijna identiek aan dat van de Rallye Police. De eerste KP is de showproef op Xhendremael. Een 7 km lange KP waar je de deelnemers op bepaalde plaatsen 3 keer kunt zien. De proef is bijna identiek aan die van Rally Police vorig jaar, maar wordt omgekeerde richting verreden en de finish is op een jump!

De tweede klassementsproef, Herstappe, vindt plaats op Vlaams grondgebied. De eerste en laatste kilometer zullen anders zijn ten opzichte van de Rally Police vorig jaar. Een zeer bochtige en technische proef die waarschijnlijk wel voor enkele verrassingen zal zorgen.

De derde en laatste KP is dan Crisnée-Lauw, identiek aan de KP van de Rally Police vorig jaar.

Afspraak zondag op de wegen van de Rally de Principauté om te ontdekken wie er de eerste winnaar van deze beloftevolle editie wordt!

KAMV
RallyTime animated
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X