Dit weekend staat de eerste editie van de Rallye de la Principauté op het programma van het Provinciaal Kampioenschap van Luik. De organisatoren kunnen alvast uitpakken met een goed gevuld en sterk deelnemersveld. Een honderdtal teams zullen strijden om als eerste deze wedstrijd op hun naam te schrijven.

Xavier Bouche, Jean-Frédéric Colignon, Jonas Langenakens, Johnny Poelmans, Vincent Prégardien zijn enkele van de namen die in aanmerking komen voor de eindoverwinning. Daarnaast mogen we ook Hubert Deferm niet vergeten, die op winst boekte op hetzelfde parkoers in 2017. Hij is de grote favoriet bij de historics. Al zullen Philippe Hellings en Julien Henry zich niet zomaar gewonnen geven.

Stannic_animatie
RallyTime animated

Voor Hellings, een van de regionale renners aan de start van de rally, is de overwinning niet het doel: “Ik ken het parkoers nog steeds, maar afgezien van deze rally, rijden we bijna nooit op deze wegen. Het doel is aankomen zonder te stukken te maken en zo veel mogelijk plezier beleven. Voor ons is het onmogelijk om te strijden voor de eindoverwinning tegen piloten zoals Colignon of Langenakens.”

Langenakens is een van de grootste favorieten van deze eerste editie: “Ikzelf zal niet starten met onze vertrouwde Evo10, we gaan van start met een Lancer Evo7 van Jan Jacobs. Dit enkel om te testen of de wagen voldoet aan onze verwachtingen. Doel is dan ook de finish te bereiken. Natuurlijk ga ik er geen zondagsrit van maken, ik ga voluit proberen te rijden, maar ook een goede setup proberen te vinden”, legt hij uit.

Het parcours is bijna identiek aan dat van de Rallye Police. De eerste KP is de showproef op Xhendremael. Een 7 km lange KP waar je de deelnemers op bepaalde plaatsen 3 keer kunt zien. De proef is bijna identiek aan die van Rally Police vorig jaar, maar wordt omgekeerde richting verreden en de finish is op een jump!

De tweede klassementsproef, Herstappe, vindt plaats op Vlaams grondgebied. De eerste en laatste kilometer zullen anders zijn ten opzichte van de Rally Police vorig jaar. Een zeer bochtige en technische proef die waarschijnlijk wel voor enkele verrassingen zal zorgen.

De derde en laatste KP is dan Crisnée-Lauw, identiek aan de KP van de Rally Police vorig jaar.

Afspraak zondag op de wegen van de Rally de Principauté om te ontdekken wie er de eerste winnaar van deze beloftevolle editie wordt!

BRC
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X