Met de Monteberg Rally is ook het seizoen van Brecht Lievens, met de BMW M3 E36, van start gegaan. Een jaar met een nieuwe copiloot, Kris Vandewiele nam plaats in het rechterzitje van de beamer.

Een nieuw duo… dat vraagt wat aanpassingen en wat vernieuwing in de nota’s. Voeg daarbij dat Brecht zijn reputatie als dieselstarter alle eer aandeed en je kan het resultaat al voorspellen. Laat ons zeggen dat de eerste KP wat stroef verliep.

“Onze plaats in het klassement was dan ook alles behalve mooi,” weet Brecht te vertellen. “In het servicepark werd er wat overleg gepleegd. Andere banden onder de wagen geplaatst. Het zorgde voor een ommezwaai. Daarna reden we vlot en groeide ons vertrouwen. We voelden elkaar beter aan en dat was ook merkbaar aan onze tijden.”

RT1
Stannic_animatie

In de daarop volgende rondes kon het team zijn progressie bevestigen. Het ritme zat goed en dat was te zien aan de tijden die gedurende de dag vorderde steeds beter werden. Na elke KP dan ook enkel tevreden gezichten. Uiteindelijk werd de Monteberg Rally afgesloten op een 42ste plaats in het eindklassement.

“Voor onze eerste rally samen zijn we dan ook meer dan tevreden. We hebben samen van deze dag genoten. We voelen ook dat er nog progressie mogelijk is en dat zullen we laten zien. We willen dan ook iedereen bedanken die er was om ons bij te staan. De mannen van de service, de supporters en de organisatie om alles in goeie banen te leiden,” besluit Brecht.

Volgende afspraak op 1 & 2 juni in de ORC Rally te Oostrozebeke, waar Wouter en Kris samen van start gaan.

RT2
VAS
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X