Met de Monteberg Rally is ook het seizoen van Brecht Lievens, met de BMW M3 E36, van start gegaan. Een jaar met een nieuwe copiloot, Kris Vandewiele nam plaats in het rechterzitje van de beamer.

Een nieuw duo… dat vraagt wat aanpassingen en wat vernieuwing in de nota’s. Voeg daarbij dat Brecht zijn reputatie als dieselstarter alle eer aandeed en je kan het resultaat al voorspellen. Laat ons zeggen dat de eerste KP wat stroef verliep.

“Onze plaats in het klassement was dan ook alles behalve mooi,” weet Brecht te vertellen. “In het servicepark werd er wat overleg gepleegd. Andere banden onder de wagen geplaatst. Het zorgde voor een ommezwaai. Daarna reden we vlot en groeide ons vertrouwen. We voelden elkaar beter aan en dat was ook merkbaar aan onze tijden.”

RT1
RT2

In de daarop volgende rondes kon het team zijn progressie bevestigen. Het ritme zat goed en dat was te zien aan de tijden die gedurende de dag vorderde steeds beter werden. Na elke KP dan ook enkel tevreden gezichten. Uiteindelijk werd de Monteberg Rally afgesloten op een 42ste plaats in het eindklassement.

“Voor onze eerste rally samen zijn we dan ook meer dan tevreden. We hebben samen van deze dag genoten. We voelen ook dat er nog progressie mogelijk is en dat zullen we laten zien. We willen dan ook iedereen bedanken die er was om ons bij te staan. De mannen van de service, de supporters en de organisatie om alles in goeie banen te leiden,” besluit Brecht.

Volgende afspraak op 1 & 2 juni in de ORC Rally te Oostrozebeke, waar Wouter en Kris samen van start gaan.

BRC
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X