Met de Prodrive Subaru WRC starten in de Monteberg Rally. Dat was het vooropgestelde plan voor team Lerminez-Markey. Een plan dat echter in de war gestuurd werd door enkele overijverige ambtenaren. Gelukkig was er een plan B… de Markey BMW M3.

“Na de update van de versnellingsbak van de Prodrive Subaru werd er nog gewacht op een onderdeel uit Engeland,” aldus Jeoffrey Lerminez. “Normaal moest dit aankomen op de donderdag voor de rally. Maar met de feestdag van 1 mei in die week en onze douane ambtenaren die hun uiterste best deden om ons pakketje te onderscheppen en 3 dagen te laten liggen in de transit zone, werd op het laatste nippertje beslist om op zekerheid te spelen en te starten in de vertrouwde M3.”

Het team deed dag en nacht hun best, in samenwerking met Jason Bridge die nog halsoverkop de trip richting België deed, om de Subaru aan de start te krijgen. Maar dan starten zonder test leek geen goed idee. Dus werd er gekozen voor plan B, de Markey BMW M3.

RallyTime animated
BRC

“Onze joker deed het voortreffelijk. In de morgen, tijdens moeilijke weersomstandigheden en op rubber dat niet ideaal was, werd toch een mooie tijd gereden. Naarmate de wedstrijd vorderde reden we met de glimlach top 20 tijden in deze zeer druk bezette rally waar veel R5 en Mitsu geweld streden voor hun plek. En dit desondanks dat het zeer moeilijk was om een goeie bandenkeuze te maken.”

“Na een kleine schuiver, waar een tiental seconden voorbij vlogen, konden we toch afsluiten op een 21ste plaats. De Monteberg Rally gaf ons veel voldoening en de zekerheid dat de Markey M3 nu wel top is. Ons programma a la carte zal verder zijn de TBR, Rally van Staden en de Hemicuda in Koekelare . Bedankt aan de inzet van ons team en de supporters om ons te komen aanmoedigen. See you soon!”

RT1
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X