Met de Prodrive Subaru WRC starten in de Monteberg Rally. Dat was het vooropgestelde plan voor team Lerminez-Markey. Een plan dat echter in de war gestuurd werd door enkele overijverige ambtenaren. Gelukkig was er een plan B… de Markey BMW M3.

“Na de update van de versnellingsbak van de Prodrive Subaru werd er nog gewacht op een onderdeel uit Engeland,” aldus Jeoffrey Lerminez. “Normaal moest dit aankomen op de donderdag voor de rally. Maar met de feestdag van 1 mei in die week en onze douane ambtenaren die hun uiterste best deden om ons pakketje te onderscheppen en 3 dagen te laten liggen in de transit zone, werd op het laatste nippertje beslist om op zekerheid te spelen en te starten in de vertrouwde M3.”

Het team deed dag en nacht hun best, in samenwerking met Jason Bridge die nog halsoverkop de trip richting België deed, om de Subaru aan de start te krijgen. Maar dan starten zonder test leek geen goed idee. Dus werd er gekozen voor plan B, de Markey BMW M3.

BRC
Stannic_animatie

“Onze joker deed het voortreffelijk. In de morgen, tijdens moeilijke weersomstandigheden en op rubber dat niet ideaal was, werd toch een mooie tijd gereden. Naarmate de wedstrijd vorderde reden we met de glimlach top 20 tijden in deze zeer druk bezette rally waar veel R5 en Mitsu geweld streden voor hun plek. En dit desondanks dat het zeer moeilijk was om een goeie bandenkeuze te maken.”

“Na een kleine schuiver, waar een tiental seconden voorbij vlogen, konden we toch afsluiten op een 21ste plaats. De Monteberg Rally gaf ons veel voldoening en de zekerheid dat de Markey M3 nu wel top is. Ons programma a la carte zal verder zijn de TBR, Rally van Staden en de Hemicuda in Koekelare . Bedankt aan de inzet van ons team en de supporters om ons te komen aanmoedigen. See you soon!”

RT2
Stannic_animatie
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X