Een opmerkelijke prestatie. Met deze woorden kunnen we het debuut van Emile Devos en Cédric Jacques in de COMTEX Ford Fiesta R2 best samenvatten. Een prestatie die veelbelovend is voor de toekomst.

Nog nooit eerder stonden Emile Devos en Cédric Jacques aan de start van een rally. Er werd dan ook met verbazing gekeken toen de eerste tijd binnenkwam bij COMTEX rallysport. En dit ondanks het uitvallen van de servo. Er zit duidelijk potentieel in dit team.

Het probleem met de servo kon niet opgelost worden tijdens de service. Dit weerhield hen echter niet om met het volste vertrouwen zich te mengen in de strijd bij de krachtigere R2’s. Op KP3 werd 30” straftijd opgelopen door een latere start na problemen met het bevestigen van gordels en ‘hans’. De motivatie was er niet minder om en er werd een tijd binnen de top 30 op de tabellen geschreven.

RallyTime animated
KAMV

De wedstrijd werd dan ook zonder verdere problemen uitgereden en de COMTEX Ford Fiesta R2 was terug een toonbeeld van betrouwbaarheid dankzij serviceteam XLT. Het team finishte op een 41ste plaats algemeen en een 5de plaats bij de R2’s. Een veelbelovende prestatie. Zonder die 30 seconden straftijd zou het team nog enkele plaatsen hoger geëindigd zijn in het klassement.

Dank aan sponsors: COMTEX / Garage Devos & Dewanckel / Verzekeringen Steyaert / Ronny Steyaert accountants / Houthandel Decadt / Majestik / Copie Deleye. Teamkledij : Projob / Herock Workwear / Harvest / Printer / MTS safetyshoes

KAMV
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X