Een opmerkelijke prestatie. Met deze woorden kunnen we het debuut van Emile Devos en Cédric Jacques in de COMTEX Ford Fiesta R2 best samenvatten. Een prestatie die veelbelovend is voor de toekomst.

Nog nooit eerder stonden Emile Devos en Cédric Jacques aan de start van een rally. Er werd dan ook met verbazing gekeken toen de eerste tijd binnenkwam bij COMTEX rallysport. En dit ondanks het uitvallen van de servo. Er zit duidelijk potentieel in dit team.

Het probleem met de servo kon niet opgelost worden tijdens de service. Dit weerhield hen echter niet om met het volste vertrouwen zich te mengen in de strijd bij de krachtigere R2’s. Op KP3 werd 30” straftijd opgelopen door een latere start na problemen met het bevestigen van gordels en ‘hans’. De motivatie was er niet minder om en er werd een tijd binnen de top 30 op de tabellen geschreven.

RallyTime animated
Stannic

De wedstrijd werd dan ook zonder verdere problemen uitgereden en de COMTEX Ford Fiesta R2 was terug een toonbeeld van betrouwbaarheid dankzij serviceteam XLT. Het team finishte op een 41ste plaats algemeen en een 5de plaats bij de R2’s. Een veelbelovende prestatie. Zonder die 30 seconden straftijd zou het team nog enkele plaatsen hoger geëindigd zijn in het klassement.

Dank aan sponsors: COMTEX / Garage Devos & Dewanckel / Verzekeringen Steyaert / Ronny Steyaert accountants / Houthandel Decadt / Majestik / Copie Deleye. Teamkledij : Projob / Herock Workwear / Harvest / Printer / MTS safetyshoes

VAS
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X