Na het uitstapje in het Belgian Rally Championship stond dit weekend opnieuw een VAS wedstrijd op het menu. Door de vele voorinschrijvingen in de Monteberg Rally was het echter nog even spannend of TDP Racing wel aan de start mocht verschijnen. Last minute kwam dan het verlossende nieuws. Geen ideale voorbereiding zou je zeggen. Desondanks stuurde Eddy Van de Vivere, genavigeerd door Mario De Pestel, de TDP Racing Subaru naar een nieuwe podiumplaats.

“Het was lang afwachten of we mochten starten in de Monteberg Rally,” opent Eddy het gesprek. “Gelukkig kregen we woensdag het verlossende nieuws van de organisatie dat we konden starten. Heel goed nieuws voor ons aangezien we willen deelnemen aan het volledige VAS kampioenschap.”

“Tijdens de verkenningen op zaterdag kwam het competitiegevoel al snel terug naar boven. Het was dan ook aftellen om van start te kunnen gaan op zondag. We hadden ons voorgenomen om zondagmorgen te starten zoals in de TAC Rally. Rustig van start gaan en vervolgens het tempo opbouwen. Een aanpak die werkte want na de eerste doortocht op de Monteberg hadden we al een goed gevoel in de wagen.”

RallyTime animated
RT1

“Na de eerste volledige ronde stonden we op een 2de plaats in onze klasse. Dit met een kleine voorsprong op onze 1ste achtervolger. Desondanks besloten we om in de namiddag enkele dingen te veranderen aan de wagen. Op deze manier konden we ook nog wat ‘testwerk’ doen.”

“Alles verliep naar wens en zo konden we de dag afsluiten met een podiumplaats. Na onze 3de plaats in de TAC Rally behaalden we nu een 2de plaats in onze klasse en een 3de plaats in de divisie 2! We zijn dan ook super tevreden om na 3 wedstrijden met een volledig nieuw team en service crew deze resultaten te behalen. 2x podium op 3 wedstrijden. We kijken alvast positief vooruit naar de volgende wedstrijd in Oostrozebeke, de ORC rally. We bedanken dan ook onze sponsors voor het volle vertrouwen. #Spacecase #Optimas #VanNevel #Betoqad #Sanividak #Darwin,” besluit Eddy.

BRC
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X