Na het uitstapje in het Belgian Rally Championship stond dit weekend opnieuw een VAS wedstrijd op het menu. Door de vele voorinschrijvingen in de Monteberg Rally was het echter nog even spannend of TDP Racing wel aan de start mocht verschijnen. Last minute kwam dan het verlossende nieuws. Geen ideale voorbereiding zou je zeggen. Desondanks stuurde Eddy Van de Vivere, genavigeerd door Mario De Pestel, de TDP Racing Subaru naar een nieuwe podiumplaats.

“Het was lang afwachten of we mochten starten in de Monteberg Rally,” opent Eddy het gesprek. “Gelukkig kregen we woensdag het verlossende nieuws van de organisatie dat we konden starten. Heel goed nieuws voor ons aangezien we willen deelnemen aan het volledige VAS kampioenschap.”

“Tijdens de verkenningen op zaterdag kwam het competitiegevoel al snel terug naar boven. Het was dan ook aftellen om van start te kunnen gaan op zondag. We hadden ons voorgenomen om zondagmorgen te starten zoals in de TAC Rally. Rustig van start gaan en vervolgens het tempo opbouwen. Een aanpak die werkte want na de eerste doortocht op de Monteberg hadden we al een goed gevoel in de wagen.”

KAMV
VAS

“Na de eerste volledige ronde stonden we op een 2de plaats in onze klasse. Dit met een kleine voorsprong op onze 1ste achtervolger. Desondanks besloten we om in de namiddag enkele dingen te veranderen aan de wagen. Op deze manier konden we ook nog wat ‘testwerk’ doen.”

“Alles verliep naar wens en zo konden we de dag afsluiten met een podiumplaats. Na onze 3de plaats in de TAC Rally behaalden we nu een 2de plaats in onze klasse en een 3de plaats in de divisie 2! We zijn dan ook super tevreden om na 3 wedstrijden met een volledig nieuw team en service crew deze resultaten te behalen. 2x podium op 3 wedstrijden. We kijken alvast positief vooruit naar de volgende wedstrijd in Oostrozebeke, de ORC rally. We bedanken dan ook onze sponsors voor het volle vertrouwen. #Spacecase #Optimas #VanNevel #Betoqad #Sanividak #Darwin,” besluit Eddy.

BRC
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X