Met nummer 102 op de deuren van de Peugeot 309 stond Frederik Benouwt zondag aan de start van de Monteberg Rally. Voor het eerst werden er drie proeven gereden. Drie proeven die hem wel konden bekoren. Voeg daar nog een mooi deelnemersveld aan toe en je weet waarom Frederik er veel zin in had. Dit resulteerde ook in mooie tijden tot het noodlot toesloeg.

“Drie proeven die mooi technisch maar toch ook snel waren. Een zeer mooi startveld in onze klasse 5H7. Ik had er heel veel zin in,” vertelt Frederik. “Ik wou dan ook meteen in het juiste ritme zitten vanaf de start. En dat lukt ons ook verrassend goed. We klokten op de eerste proef, KP Monteberg, de 4de tijd in divisie 5 na Paul Lietaer met de Cosworth en na Syx en Merlevede beiden met hun nieuwe M.A.T.S. BMW M3. Een mooie prestatie voor onze kleine Peugeot 309. Daarnaast namen we ook 7 seconden bonus op onze eerste achtervolger in onze klasse.”

Na KP1 volgde meteen een eerste service om daarna de eerste volledige lus aan te vangen. Een ronde waarin Frederik Benouwt zijn goede ritme kon bevestigen.
“Alles blijft super vlot gaan. We draaien constant top 5 tijden in divisie 5. Hierdoor zijn we dan ook steeds mooi eerste achtervolger op de veel zwaardere auto’s. In de klasse pakken we ongeveer 15 à 18 seconden voorsprong per KP. Alles verloopt naar wens.”

RT1
VAS

Op de service was het wel alle hens aan dek voor de service crew.
“Blijkbaar was onze top mount van de ophanging uitgescheurd. Maar ook onze service crew leverde een topprestatie. Het euvel werd net binnen de tijd herstelt. Dikke pluim voor de mannen en nogmaals bedankt gasten.”

Tijdens de tweede lus schuift het team nog een plaatsje op. En dit ondanks dat er een probleempje opduikt.
“Alles gaat nog steeds naar wens met de wagen. Ook de tijden blijven hetzelfde als de vorige ronde en we nemen steeds meer voorsprong in de klasse. Op KP 7 valt Paul Lietaer uit met mechanische pech en zo staan we opnieuw 4e in divisie 5 na 3 M.A.T.S BMW M3’s. We hebben wel wat probleempjes in de wagen. Copiloot Axel Vandroemme voelt zich opeens misselijk waardoor de nota’s wat minder doorkomen. Dit is natuurlijk wel wat nefast voor de tijden en de concentratie. Maar hier toch ook een dikke merci aan Axel om toch door te bijten.”

En dan slaat de pechduivel toe in de laatste ronde. Na een noodherstelling kan het team verder. Maar een mooi klassement zit er nu wel niet meer in…
“Tijdens de derde ronde was ik van plan om nog eens alles te geven. Door de problemen in de vorige ronde zagen we Timothy Alliet steeds dichter kruipen om onze 4e plaats in divisie 5 over te nemen. Aan de start van KP8 was Axel echter toch nog wat ziekjes, waardoor het op het zicht rijden was. Maar dan… KP9… 1 kilometer na de start verdwijnt het gaspedaal opeens in een remzone! Vlug uit de wagen om te kijken of ik het probleem kan traceren. Meteen werd duidelijk dat de bediening van de gaskabels kapot is. Ik probeer een noodherstelling uit te voeren en hoop dat ik dat kan verwezenlijken binnen de 2 minuten (de voorsprong op de 2de in de klasse). Helaas worden het 4 à 5 minuten en zo is alles natuurlijk verloren waar we zo hard voor gereden hadden. We rijden deze proef nog uit, alsook de volgende. Maar het spreekt voor zich dat de strijdvaardigheid verdwenen was.”

“Deze wedstrijd was één van de betere die ik persoonlijk al gereden heb. Super trots was ik op mijn tijden. Jammer genoeg kunnen we dit niet verzilveren op het einde van de wedstrijd. Wat me nu wel kan troosten is dat onze kleine Peugeot 309 nu echt wel op punt begint te staan. Hiervoor een dikke merci aan Wim en Alltec Seys voor de vele uren die we samen in deze wagen investeren! Ook Thumbs Up voor copiloot Axel die ondanks de moeilijke omstandigheden van geen opgeven wou weten… respect! Jammer genoeg gooide iets anders dan roet in het eten.

Last but not least : Thanks sponsors!
– Restaurant T’Zonneke ( De Panne)
– Bank en Verzekeringen Lahousse ( Wijtschate)
– Dugaz/Oliewebshop Samaey Pedro (Geluveld)
– Buxushoeve (Vlameringe)
– Autosportcenter Alltec Seys

Nu moeten we eerst de Peugeot opnieuw onder handen nemen en dan zien we weer wat de volgende wedstrijd zal worden voor ons. Tot dan.”

RT1
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X