Een jaar na zijn debuut op de flanken van de Monteberg staat de Lada VAZ 2017 er dit weekend opnieuw aan de start. De toen reeds opmerkelijke wagen zal dit jaar nog meer bijval krijgen. Hij werd immers omgebouwd naar een Lada VAZ 2017 kitcar.

Het bleef de voorbije maanden opmerkelijk stil rond TLB Racing. Het team rond Zsolt Casbai en Sander Bossuyt zou van start gaan in de Rallysprint van Moorslede, de thuisrally van copiloot Sander.

“Na onze laatste wedstrijd vorig seizoen, de Hemicuda Rally in Koekelare, werd de wagen gedemonteerd,” aldus Sander. “In Hongarije, de thuishaven van Zsolt, kreeg de wagen een gezondheidskuur. De week voorafgaand aan de Rallysprint van Moorslede was nog een laatste check up voorzien op de testbank. Hier bleek dat hij niet het nodige vermogen leverde. Daarom beslisten we om niet van start te gaan in Moorslede.”

RallyTime animated
KAMV

Tijdens zijn gezondheidskuur werd de mechaniek van de wagen grondig nagezien. Tevens kreeg ook de body een upgrade. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat de Lada VAZ 2017 werd omgedoopt tot een ‘kitcar’ wat deze wagen vrij exclusief maakt in België. De reden waarom hij niet het nodige vermogen leverde, werd gevonden en verholpen. Na een test in wedstrijdconfiguratie waren er dan ook alleen maar stralende gezichten te zien.

“We zijn blij dat al de inspanningen daadwerkelijk het verhoopte resultaat leveren waarvan we droomden,” vertelt Zsolt. “Wat de Monteberg betreft zijn we eerder voorzichtig met onze ambities. Als we de weergoden mogen geloven dan wordt het zondag nat en vettig op de klassementsproeven. Voor ons wordt het afwachten hoe de Lada in deze omstandigheden zal reageren. Het is vooral de bedoeling om de wagen te herontdekken na alle veranderingen. Maar als we zien dat de tijden meevallen dan gaan misschien toch wel een tandje bij schakelen.”

 

RallyTime animated
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X