De TAC rally is voor ons een thuisrally. Het is ook de enige rally waar we tot op heden al veel schade hebben gehad. Bijgevolg wordt er ieder jaar in Tielt toch gestart met de nodige spanningen. Dit jaar was dat niet anders. En zeker niet voor de 1ste thuisrally met onze nieuwe motor. Maar het vertrouwen was er. Zowel in de auto als in de co-piloot van dienst Filip De Munck.

De 1ste ronde verliep vlot en we waren tevreden met onze tijden. Wel enorm spijtig dat we onze favoriete KP Oosthoek niet konden rijden. Ook in de twee ronde zaten we met hetzelfde probleem dat KP Oosthoek terug geannuleerd werd.

RT2
VAS

Op Schuiferskapelle (3) reden we jammer genoeg lek en verloren we meer dan een minuut. Op KP Ondank stonden de hemelsluizen open, waar anderen dan weer op het droge hadden gereden. Maar het positieve in de 3de ronde was dan dat we uiteindelijk toch eens Oosthoek mochten rijden met direct een 4de tijd algemeen. Poelberg werd geannuleerd.

We hebben gans de dag in concurrentie gelegen met het team Oosterlinck – Vanden Berghe, uiteindelijk zijn zij derde geworden en wij zesde in de eindstand. De lekke band heeft ons de das om gedaan. Maar was wel leuk om allemaal zo dicht bij elkaar te zitten met de tijden.

Uiteindelijk zijn we toch super content over de dag, het gevoel met de nieuwe motor is er en de resultaten zullen wel volgen. Vada Racing heeft dit terug super gedaan. TAC rally is en blijft één van de mooiste rally evenementen in de streek. Een dikke pluim voor de organisatie.

RT2
BRC
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X