Het begon allemaal in de Rally van Zuid-Limburg 2018. Daar vormden we de eerste keer het team Peeters-Smolders en behaalden meteen een mooi resultaat met straffe tijden. Na de wedstrijd stelde Dirk me de vraag of hij volgend seizoen vast mee kon in het co-zitje . Zogezegd zo gedaan! Op naar Haspengouw dus!

Aangezien Dirk van de streek is en de rally bijna in zijn achtertuin is dit een thuiswedstrijd voor ons. Ideaal voor mij om mijn 1ste Haspengouw criterium te rijden. Ik maakte enkele foutjes die me telkens toch wat seconden kosten ten opzichte van de snellere piloten. Al bij al was het een mooie wedstrijd die we als 7de in het criterium eindigde en als 1ste van onze groep! Op naar Tielt dus!

Geen van ons beiden had de wedstrijd ooit gereden. Dus ervaring hadden we niet. Ze hadden ons wel verwittigd voor de gladde gekende stroken! Deze spookten toch wat in het achterhoofd omdat ik niet wist hoe de Clio zich hierop ging gedragen… dus op naar KP 1 Schuiferskapelle. Deze had zijn naam niet gestolen. Met de lage temperatuur kreeg ik de banden niet warm met enkele dwarse passages en freinages en ik ging wat van het gas. Resultaat een slechte tijd… hmm op naar KP 2. Deze ging al beter, ik had meer grip en kwam wat meer in de wedstrijd. Op KP 3 na 200 m ging de motor op 3 cilinders draaien! Ik zette de Clio op een T situatie veilig onder het lint en opende de motorkap. Al vlug in het oog springend zag ik een losgewipte bougiekabel aan de bobijn. Vastklikken en weer weg… resultaat 3 min aan onze laars. Uitrijden was nu enkel ons doel. Ik kwam meer in de wedstrijd en draaide betere tijden met als besttijd op KP 8 een 6de tijd. Uiteindelijk werden we 14 de in het criterium en 4de in onze groep! Nog niet zo slecht voor een 1ste TAC Rally en de 4de wedstrijd met de Clio!

VAS
63ste OVV

Op naar Bocholt. Na Bocholt komt er een krachtigere motor in de Clio van Borremans Engeneering om het verdere seizoen af te werken!

BRC
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X