Tijdens de eerste kilometers op KP 1 was het gevoel van de wagen zeer goed. De afstelling die we tijdens de shakedown gedaan hadden klopte. Tot plots ¾ in de KP de wagen op 3 cilinders, en enkele kilometers verder op 2 cilinders begon te draaien. We verloren zeker 20 à 30 seconden en weg was het goede gevoel.

KP 2 Ondank hebben we kunnen afwerken met dezelfde problemen. We verloren terug 1 minuut 30 op onze tegenstanders. KP 3 Oosthoek werd voor ons gelukkig geannuleerd. Voor aanvang van KP 4 Poelberg hebben we wat snelstrips rond de kabels gedaan die naar de ontstekingskaarsen lopen. Daardoor was het euvel voorlopig opgelost. KP Poelberg was dan ook oké voor ons.

Vervolgens op de service werd het probleem nader bekeken. We konden we terug met een goed gevoel de volgende ronde aanvangen. Zo konden we KP 5 en KP 6 zonder problemen afwerken. KP 7 Oosthoek werd voor de 2de maal afgelast. Tijdens KP 8, 9 en 10 reden we ook perfecte tijden, de wagen was tip top. Op KP 11 ging alles goed tot de sensor van de schakelindicator begon te flippen. Onze derde versnelling begon af en toe te haperen. We verloren terug 20 seconden. We hadden opnieuw geluk dat de volgende KP geannuleerd werd en dat we terug konden rijden naar de service.

RT1
RT2

In de service konden de problemen met de sensor opgelost worden, de schakelproblemen echter niet. Op naar aanvang van KP 13, op de eerste kilometer van de verbinding was de sensor alweer defect. KP 13 en 14 hebben we kunnen uitrijden door elke versnelling op en af manueel te ontkoppelen. Daarbij kwam dat we iedere keer onze derde versnelling, die het belangrijkste is, moesten missen. Gevolg op die 2 KP’s terug zeker 2 minuten moeten inleveren. Toch blij dat we de finish hebben behaald en op de 51ste plaats gestrand zijn.

Op naar de volgende rally met hopelijk wat meer mechanisch geluk. Bij deze wil ik ook de talrijke supporters langs het parcours bedanken. Garage XLT voor de service. And last but not least de sponsoren: Schotte schrijnwerkerij, De Jong Onderhoud & Constructie, Advocatenkantoor David Lust, JDE Elektriciteit, Schilder- en behangwerken Jan Debackere, Autohandel Wouter bvba, Wouter Bouwt, B-MED en Slotenmaker Johan Ruiselede.

Groetjes JDP RALLYTEAM.

RallyTime animated
RT1
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X