Zondagmorgen wakker geworden met een wrang gevoel. Onze eerste rally voor 2019 moest de krachtmeting worden met de M-Cup. Deze Cup werd opgericht met als doel een aparte groep te vormen binnen de wedstrijden, enkel voor BMW wagens. Dat we met onze “oude” standaard M3 het jong geweld niet zouden kunnen volgen wisten we, maar ons zomaar gewonnen geven staat nu ook niet in de handleiding.

Al vanop KP1 moesten we vol gaan om de aansluiting met de top niet te verliezen. Bitter koud was het zaterdagmorgen maar de zon was van de partij. Strak tempo vanaf de startlijn, remzones perfect leggen en de valstrikken vermijden. Het liep perfect tot die laatste bocht… Komend vanuit een bosje terug in het zonlicht, dit gecombineerd met een bocht vol grint deed ons spijtig in de gracht belanden.

Dankzij de talrijke toeschouwers waren we na 1 minuut al terug op weg maar de stuurinrichting was geraakt en zo dienden we nog 3 proeven af te leggen alvorens de servicecrew het euvel kon herstellen. Met de nodige voorzichtigheid reden we ronde 1 uit. De krachtmeting konden we terug aanvangen, het eindresultaat was wel niet meer van tel.

BRC
RallyTime animated

Zo eindigde de TAC op een 9de plaats in de M-Cup en een 34ste plaats algemeen. Dank aan de servicecrew en de supporters. Op naar de volgende de Monteberg short rally op zondag 5 mei waar Brecht en Chris van de eerste keer van start gaan als nieuw duo.

RT1
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X