Dit weekend staat de Rallye de Wallonie op het programma. Met 22 R5 wagens aan de start zal er hevig gestreden worden wat hopelijk zal leiden tot een mooie en spannende wedstrijd. Ook Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste zullen met hun Citroën C3 R5 aan het werk te zien zijn.

Op vrijdagavond start de wedstrijd met 2 passages op de Citadel van Namen. Op zaterdag begint dan het echte werk. De piloten krijgen dan een kleine 145 km voor de wielen geschoven en ook zondag moeten er nog zo’n 70 km worden afgewerkt.

Vorig weekend werden de verkenningen alvast afgewerkt en dit onder een stralend zonnetje. Het parkoers zou er tijdens de wedstrijd echter volledig anders kunnen gaan uitzien door de regen die wordt voorspeld.

RT1
RT2

“De verkenningen zijn vlot verlopen en we kijken er naar uit om vrijdag van start te gaan,” aldus Kevin. “Donderdag zullen we de wagen al eens aan de tand voelen op de shakedown. Omdat er voor het weekend regen wordt voorspeld zou het goed zijn mocht dit ook het geval zijn op de shakedown zodat er een goede setup voor de auto kan worden gezocht.”

“Het is van de Condroz vorig jaar geleden dat ik nog aan een rally heb deelgenomen,” vertelt Lara. “Ik kijk er dus naar uit om dit weekend terug naast Kevin plaats te nemen. Blijkbaar is de wagen t.o.v. vorig jaar goed geëvolueerd, dus we hopen mee te kunnen strijden voor een mooie plaats.”

VAS
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X