Dit weekend staat de Rallye de Wallonie op het programma. Met 22 R5 wagens aan de start zal er hevig gestreden worden wat hopelijk zal leiden tot een mooie en spannende wedstrijd. Ook Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste zullen met hun Citroën C3 R5 aan het werk te zien zijn.

Op vrijdagavond start de wedstrijd met 2 passages op de Citadel van Namen. Op zaterdag begint dan het echte werk. De piloten krijgen dan een kleine 145 km voor de wielen geschoven en ook zondag moeten er nog zo’n 70 km worden afgewerkt.

Vorig weekend werden de verkenningen alvast afgewerkt en dit onder een stralend zonnetje. Het parkoers zou er tijdens de wedstrijd echter volledig anders kunnen gaan uitzien door de regen die wordt voorspeld.

RallyTime animated
63ste OVV

“De verkenningen zijn vlot verlopen en we kijken er naar uit om vrijdag van start te gaan,” aldus Kevin. “Donderdag zullen we de wagen al eens aan de tand voelen op de shakedown. Omdat er voor het weekend regen wordt voorspeld zou het goed zijn mocht dit ook het geval zijn op de shakedown zodat er een goede setup voor de auto kan worden gezocht.”

“Het is van de Condroz vorig jaar geleden dat ik nog aan een rally heb deelgenomen,” vertelt Lara. “Ik kijk er dus naar uit om dit weekend terug naast Kevin plaats te nemen. Blijkbaar is de wagen t.o.v. vorig jaar goed geëvolueerd, dus we hopen mee te kunnen strijden voor een mooie plaats.”

RT2
RallyTime animated
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X