In Tielt werd zaterdag de 46ste editie van de TAC Rally verreden. Voor Vincent Verschueren en Stéphane Prévot bracht de derde manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship weinig geluk. Vincent gaf de ganse wedstrijd het beste van zichzelf, maar verder dan de vierde plaats kwam de GoDrive Skoda niet.

Na de Shakedown woensdagavond in de buurt van Tielt kwam Vincent Verschueren met vertrouwen aan de start, maar na de eerste lus van 4 proeven, afgesloten op 13″ van leider Kris Princen, was Vincent Verschueren realistisch.
“Zoals verwacht heeft Princen meer tractie op het gladde asfalt. Ik vind geen grip op het gladde en koude asfalt. We zien alle hoeken van de baan. We zullen wat aan de afstellingen moeten veranderen,” vertelde Vincent Verschueren eerlijk.

Ook Stéphane Prévot, pas hersteld van drie gebroken ruggenwervels, geloofde niet in mirakels. “We hebben maximaal aangevallen, maar als je ziet hoe groot de kloof al is, dan moeten we ons geen illusies maken,” aldus Stéphane.

RT1
VAS

Vincent Verschueren bleef de ganse dag aanvallen, maar ook Sébastien Bedoret en Adrian Fernémont bleken een fractie sneller. Vincent moest tevreden zijn met de vierde plaats.
“Ik heb in de slotfase nog een gooi gedaan naar het podium, maar Adrian Fernémont deed hetzelfde. De auto voelde vandaag gewoon wat te slap aan. We hebben nog niet de juiste afstellingen gevonden voor onze nieuwe banden. Alles stond wat te soepel.”

De volgende afspraak met de Skoda Fabia R5 van GoDrive wordt de Rally van Wallonië van 26 tot 28 april in Jambes, waar Vincent Verschueren vorig seizoen de beste was…

RT1
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X