Kris Princen heeft zaterdag de TAC Rally gewonnen. Na zijn opgave in de rally van Spa is het zowel voor Princen als BMA de tweede zege van het nog prille seizoen. Vreugde in het team maar ook opluchting. Eerder op de dag was Grégoire Munster hard van de baan gegaan. Een medische check-up in het ziekenhuis wees uit dat hij een zware hersenschudding heeft. Patrick Snijers eindigde in Tielt als zesde. Charles Munster kweet zich uitstekend van zijn opdracht en bracht zijn allereerste rally tot een goed einde.

Kris Princen en Bram Eelbode gingen zaterdagochtend verschroeiend van start en bikkelden met merkgenoot Cherain voor elke seconde. Toen die laatste in de derde rit van de baan ging bleef Princen aan de leiding en behield die tot het einde van de wedstrijd. Voor de Limburger is het na de rally van Haspengouw zijn tweede zege van het seizoen, zijn vierde ooit in de TAC Rally. Princen lost Cherain af als leider in de BK tussenstand. “We hebben een goede wedstrijd gereden en ik ben tevreden met het resultaat. Het ritme lag hoog maar op geen enkel moment hebben we risico’s moeten nemen. Na het uitvallen van Cherain oogde het misschien iets makkelijker maar dat was het zeker niet. Achter ons werd heel hard gereden. Om dan de voorsprong te behouden moet je toch wel hetzelfde tempo rijden. Ik ben blij dat we daarin geslaagd zijn. Technisch kenden we niet het minste probleem. De VW Polo voelde opnieuw heel vertrouwd aan al moet je toch altijd in elke wedstrijd vertrekken van een blanco blad. Van de Fabia kenden we de afstelling, hier moeten we die leren kennen. Dat maakt het wel boeiend.”

Zoals vooraf aangekondigd zette Patrick Snijers in Tielt zijn leerproces aan het stuur van de VW Polo R5 verder. Snijers eindigde uiteindelijk als zesde. “We moeten nog veel oefenen om primus van de klas te worden. Aan de wagen ligt het niet want die heeft gewonnen. Het ligt dus aan de rijder. Wij rijden hard maar dat blijkt niet uit de tijden. Deze week gaan we de data van Kris en van mezelf naast elkaar leggen, vergelijken en analyseren. Op naar de volgende wedstrijd.”

RT1
KAMV

Grégoire Munster was in Tielt, net zoals in Spa, opnieuw in een intense strijd verwikkeld met merkgenoot Van der Marel. Na zes ritten was het verschil 0.9 sec in het voordeel van de Nederlander. In de daaropvolgende rit ging de Opel Adam R2 van Munster-Louka in een snelle opeenvolging van bochten hard van de baan. De wagen was volledig vernield. Zowel Grégoire Munster als Louis Louka werden naar het ziekenhuis gebracht waar een hersenschudding werd vastgesteld. “Het was toch even schrikken maar ik kan nu zeggen dat Grégoire het goed stelt. Hij heeft een hersenschudding en zal de komende dagen veel moeten rusten. Zijn volgende wedstrijd is de rally van de Canarische Eilanden over twee weken. Het is te vroeg om daarover uitspraken te doen. Rust is het beste medicijn” aldus Bernard Munster. Grégoire Munster blijft vannacht ter observatie in het ziekenhuis.

Charles Munster slaagde met brio in zijn ingangsexamen en haalde de finish van zijn allereerste rally. “Voor iemand die zes dagen geleden zijn rijbewijs behaalde heeft hij het uitstekend gedaan” zegt Bernard Munster. “De wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat dit een zeer moeilijke wedstrijd werd. Charly was ook even onder de indruk toen hij het nieuws van zijn broer vernam. Hij mag tevreden zijn over zijn wedstrijd. Het resultaat was helemaal niet van belang. Charly heeft gedurende deze wedstrijd veel progressie gemaakt. Als ik de tijd van zijn eerste doortocht op Schuiferskapelle vergelijk met zijn derde passage is hij één minuut sneller.”

KAMV
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X