Ook in de TAC Rally, de derde manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship, showde Pieter-Jan Michiel Cracco zijn potentieel. Helaas werd de jonge zakenman niet beloond voor zijn inspanningen, want op de 10de klassementsproef sloeg de mechanische pechduivel opnieuw toe.

Voor de start van de wedstrijd was Pieter-Jan Michiel Cracco enthousiast. “Vorig jaar maakte ik in het begin van de wedstrijd een foutje. Ik wil mijn gretigheid onder controle houden, maar ik wil ook wat dichter aansluiten bij de kopgroep.”

RallyTime animated
KAMV

Ondanks een klein foutje, hield Pieter-Jan Michiel woord, want na de eerste ronde van 4 klassementsproeven stond hij op de 6de plaats, voor veelvoudig Belgisch kampioen Patrick Snijers en amper 3″ achter Ghislain de Mevius. Na de tweede lus bleef hij op de 6de plaats, met een kleine 20″ achterstand op Ghislain de Mevius.

“Onze start was goed vanochtend. Ik heb wel een klein foutje gemaakt, maar dat was te verwaarlozen. We zitten op schema, want we komen dicht bij de top 5 en de rijders voor ons hebben veel meer ervaring. Alleen was ik, voor mijn gevoel, iets te voorzichtig in de tweede lus. Het kan nog een beetje sneller,” lachte Pieter-Jan Michiel.

Helaas was hem dat niet gegund. Op de 10de proef was het afgelopen: aandrijfas stuk.
“Dit is een van de grootste teleurstellingen van mijn leven,” aldus PJM aangeslagen. “Ik investeer veel tijd en energie in de rallysport en als je dan twee keer op rij met pech aan de kant moet, dan is het heel zuur. Dit mag niet meer gebeuren…,” besloot Pieter-Jan Michiel.

De fans van het Jobfixers Rally Team waren ook talrijk aanwezig. Na de opgave van Cracco Jr, konden ze de tweede Ford Fiesta R5 nog aanmoedigen. Philip Cracco, genavigeerd door routinier Jeannick Breyne, stuurde zijn Ford met de glimlach naar de 18de plaats algemeen. “Ik heb er weer van genoten. De TAC Rally heeft een heel verraderlijk en glad parcours, maar Jeannick kent het parcours als geen ander. Hij kon me langs de valstrikken loodsen,” besloot Philip Cracco.

KAMV
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X