Met de Spa Rally stond vorig weekend niet alleen de tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap op het programma. Voor het eerst werd er ook het RACB criterium georganiseerd. Met 44 deelnemers aan de start meteen een schot in de roos. Onder hen ook Davide Perciante. Wat hem betreft mag de Spa Rally ook volgend jaar op de criterium kalender staan. En dat zegt hij niet enkel omwille van zijn mooie prestatie in Spa en omstreken.

“De Spa Rally 2019, wat een ervaring!,” vertelt Davide enthousiast. “Het was veruit de moeilijkste rally waaraan we deelnamen. Daarnaast was het ook een van de leukste rally’s waar we aan de start stonden.”

Door de weersomstandigheden kregen de deelnemers een extra moeilijke editie voor de kiezen geschoven. Opklaringen werden afgewisseld met regen, hagel en zelfs smeltende sneeuw.

RallyTime animated
KAMV

“De eerste 2 proeven was het vooral zoeken naar grip. Grip die er niet was waardoor voorzichtigheid van groot belang was. Vanaf de 3de KP kregen we op het gladde parcours steeds meer vertrouwen in onze BMW E30. Het tempo kon dan ook gevoelig de hoogte in. Tot onze verrassing stonden we stevig in de top 10.”

“Ook het publiek was een schitterende motivatie. Prachtig om nog zoveel mensen langs de proeven te zien staan in die omstandigheden! We amuseerden ons van start tot finish. Uiteindelijk zijn we nog 6de algemeen geworden en 1ste in onze klasse gevuld met M3’s! Daar kunnen we alleen maar super tevreden mee zijn! Verder willen we de service mannen hartelijk bedanken voor het perfecte werk, de sponsors die ons de kans geven om onze hobby uit te oefenen, en de organisatie die een prachtige rally netjes tot stand heeft gebracht! Hopelijk blijft het criterium welkom in Spa. Op naar de TAC rally!”

VAS
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X