Met de Spa Rally stond vorig weekend niet alleen de tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap op het programma. Voor het eerst werd er ook het RACB criterium georganiseerd. Met 44 deelnemers aan de start meteen een schot in de roos. Onder hen ook Davide Perciante. Wat hem betreft mag de Spa Rally ook volgend jaar op de criterium kalender staan. En dat zegt hij niet enkel omwille van zijn mooie prestatie in Spa en omstreken.

“De Spa Rally 2019, wat een ervaring!,” vertelt Davide enthousiast. “Het was veruit de moeilijkste rally waaraan we deelnamen. Daarnaast was het ook een van de leukste rally’s waar we aan de start stonden.”

Door de weersomstandigheden kregen de deelnemers een extra moeilijke editie voor de kiezen geschoven. Opklaringen werden afgewisseld met regen, hagel en zelfs smeltende sneeuw.

RallyTime animated
VAS

“De eerste 2 proeven was het vooral zoeken naar grip. Grip die er niet was waardoor voorzichtigheid van groot belang was. Vanaf de 3de KP kregen we op het gladde parcours steeds meer vertrouwen in onze BMW E30. Het tempo kon dan ook gevoelig de hoogte in. Tot onze verrassing stonden we stevig in de top 10.”

“Ook het publiek was een schitterende motivatie. Prachtig om nog zoveel mensen langs de proeven te zien staan in die omstandigheden! We amuseerden ons van start tot finish. Uiteindelijk zijn we nog 6de algemeen geworden en 1ste in onze klasse gevuld met M3’s! Daar kunnen we alleen maar super tevreden mee zijn! Verder willen we de service mannen hartelijk bedanken voor het perfecte werk, de sponsors die ons de kans geven om onze hobby uit te oefenen, en de organisatie die een prachtige rally netjes tot stand heeft gebracht! Hopelijk blijft het criterium welkom in Spa. Op naar de TAC rally!”

RT2
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X