Sinds 2017 werd er gebouwd aan de Ford Sierra. Ontelbaar veel tijd werd er in de wagen gestopt. Er werd dan ook hard uitgekeken naar het debuut in de Rally van Haspengouw. Op de valreep werd het team gedwongen om forfait te geven. Rally rijden met een geblokkeerde rug is nu eenmaal niet ideaal. De teleurstelling bij het team was groot. Een teleurstelling die vorig weekend ongetwijfeld werd weggespoeld. Het team pakte immers de overwinning bij de historics.

“Wat een fantastisch debuut met onze nieuwe Ford Sierra,” aldus Kris “Om eerlijk te zijn kwam deze overwinning ook voor ons als een verrassing. We hadden voor de rally amper met de wagen gereden en zagen Spa Rally dan ook als één grote testsessie.”

“Gezien de extreme weersomstandigheden werd zaterdag gestart aan dertig procent. Doorheen de dag werd het tempo voorzichtig opgedreven. Laat ons zeggen dat we op tweede dag, de zondag, het tempo verder hebben kunnen opdrijven. Maar we zitten nog steeds ver van de limieten van deze machtige bolide. We kwamen steeds dichter bij Delhez… en gingen der op en der erover. We namen de koppositie over en hielden die vast tot aan de finish.”

BRC
RT1

“Yes! Wat deed dit deugd voor het ganse team (Dirk, André, Gunther, Chantal & mezelf). De vele werkuren resulteerden in een snelle en betrouwbare 4×4. We zitten nog maar aan 60% van onze mogelijkheden en kijken dan ook vol vertrouwen uit naar het volgende optreden met de Ford Sierra. See you @TAC,” besluit Kris.

63ste OVV
Stannic
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X