Sinds 2017 werd er gebouwd aan de Ford Sierra. Ontelbaar veel tijd werd er in de wagen gestopt. Er werd dan ook hard uitgekeken naar het debuut in de Rally van Haspengouw. Op de valreep werd het team gedwongen om forfait te geven. Rally rijden met een geblokkeerde rug is nu eenmaal niet ideaal. De teleurstelling bij het team was groot. Een teleurstelling die vorig weekend ongetwijfeld werd weggespoeld. Het team pakte immers de overwinning bij de historics.

“Wat een fantastisch debuut met onze nieuwe Ford Sierra,” aldus Kris “Om eerlijk te zijn kwam deze overwinning ook voor ons als een verrassing. We hadden voor de rally amper met de wagen gereden en zagen Spa Rally dan ook als één grote testsessie.”

“Gezien de extreme weersomstandigheden werd zaterdag gestart aan dertig procent. Doorheen de dag werd het tempo voorzichtig opgedreven. Laat ons zeggen dat we op tweede dag, de zondag, het tempo verder hebben kunnen opdrijven. Maar we zitten nog steeds ver van de limieten van deze machtige bolide. We kwamen steeds dichter bij Delhez… en gingen der op en der erover. We namen de koppositie over en hielden die vast tot aan de finish.”

RT2
VAS

“Yes! Wat deed dit deugd voor het ganse team (Dirk, André, Gunther, Chantal & mezelf). De vele werkuren resulteerden in een snelle en betrouwbare 4×4. We zitten nog maar aan 60% van onze mogelijkheden en kijken dan ook vol vertrouwen uit naar het volgende optreden met de Ford Sierra. See you @TAC,” besluit Kris.

RT1
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X