Sinds 2017 werd er gebouwd aan de Ford Sierra. Ontelbaar veel tijd werd er in de wagen gestopt. Er werd dan ook hard uitgekeken naar het debuut in de Rally van Haspengouw. Op de valreep werd het team gedwongen om forfait te geven. Rally rijden met een geblokkeerde rug is nu eenmaal niet ideaal. De teleurstelling bij het team was groot. Een teleurstelling die vorig weekend ongetwijfeld werd weggespoeld. Het team pakte immers de overwinning bij de historics.

“Wat een fantastisch debuut met onze nieuwe Ford Sierra,” aldus Kris “Om eerlijk te zijn kwam deze overwinning ook voor ons als een verrassing. We hadden voor de rally amper met de wagen gereden en zagen Spa Rally dan ook als één grote testsessie.”

“Gezien de extreme weersomstandigheden werd zaterdag gestart aan dertig procent. Doorheen de dag werd het tempo voorzichtig opgedreven. Laat ons zeggen dat we op tweede dag, de zondag, het tempo verder hebben kunnen opdrijven. Maar we zitten nog steeds ver van de limieten van deze machtige bolide. We kwamen steeds dichter bij Delhez… en gingen der op en der erover. We namen de koppositie over en hielden die vast tot aan de finish.”

RT1
RallyTime animated

“Yes! Wat deed dit deugd voor het ganse team (Dirk, André, Gunther, Chantal & mezelf). De vele werkuren resulteerden in een snelle en betrouwbare 4×4. We zitten nog maar aan 60% van onze mogelijkheden en kijken dan ook vol vertrouwen uit naar het volgende optreden met de Ford Sierra. See you @TAC,” besluit Kris.

RallyTime animated
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X