Enkele uren voor hij het vliegtuig nam naar de Azoren waar hij volgende week aan de Rally van de Azoren zal deelnemen, heeft Grégoire Munster zijn favorietenrol waar gemaakt in de Herock Spa Rally, zijn thuiswedstrijd. De officiële rijder van Opel reed op de 24 natte klassementsproeven maar liefst 7’17” weg van zijn dichtste achtervolger in het Pirelli Junior BRC, Amaury Molle.

Omdat Opel Nederland Timo Van der Marel aan de start bracht met een identieke Opel Adam R2, werd Grégoire Munster toch uitgedaagd om tot het uiterste te gaan, want om een bonuspunt te scoren in het Pirelli Junior BRC moet de snelste tijd gereden worden in klasse RC4, ongeacht de leeftijd van de concurrenten. Ideaal voor een jonge rijder om zijn talent verder te ontwikkelen. Grégoire Munster reed 12 snelste tijden en… op de allerlaatste klassementsproef in Spa kon hij Timo Van der Marel nog van de 7de plaats verdringen.

“Het was een waanzinnig spannend duel. Timo heeft meer dan 100 rally’s op zijn actief en hij staat hoog aangeschreven bij Opel Motorsport. Ik ben tot het uiterste gegaan op de laatste proef, want ik wilde hem absoluut kloppen. Drie keer dacht ik dat ik van de baan zou gaan, maar we haalden de finish en ik heb Timo geklopt. Dat geeft mijn Junior-zege toch meer glans. Dit was een prachtige training met het oog op de Rally van de Azoren, mijn eerste wedstrijd in het Europees kampioenschap met de officiële Opel Adam R2,” lachte Grégoire Munster.

RallyTime animated
RT1

Thibaud Mazuin, tweede Junior in Haspengouw, moest al vroeg in de wedstrijd zijn rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding. De tweede plaats ging uiteindelijk naar Amaury Molle, die aanvankelijk plannen had om zijn debuut te maken met een R5. “Ik heb het maximum uit onze Peugeot 208 R2 gehaald, maar tegen de Opels was niets te beginnen. We gingen hier van start met een fonkelnieuwe Peugeot 208 R2 van Pevatec en op KP’s 6 en 7 verloor ik de voeling met de Adam-rijders door een probleem met de versnellingsbak. Ik kon niet meer terugschakelen. We hebben een paar hachelijke momenten gehad, maar we kwamen gewoon niet in de buurt van de tijden van Grégoire, ook al had ik het gevoel dat we op de limiet zaten,” vertelde de 24-jarige rij-instructeur.

Tobias Brüls, terug van de partij na zijn zware koprol in de Rally van Haspengouw, was het ganse weekend op zoek naar zijn vertrouwen. “Door de weersomstandigheden lag het parcours er bijzonder verraderlijk bij. Team Chazel had hard gewerkt om een nieuwe 208 klaar te stomen. Ik moet toegeven dat ik in het begin echt terug vertrouwen op moest doen. Voor mij was finishen het enige wat telde in Spa,” vertelde Brüls.

Stand na 2/9: 1. G. Munster 42 punten; 2. Th. Mazuin & A. Molle 8; 4. G. Snaet 7; 5. T. Brüls 6

VAS
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X