Met de Spa Herock Rally zijn we dit weekend toe aan de tweede van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het Jobfixers Belgian Rally Championship. Na de valse start in de rally van Haspengouw kunnen Patrick Snijers en Davy Thierie een flinke opkikker gebruiken.

De Haspengouw 2019 was voor Patrick Snijers en Davy Thierie voorbij vooraleer hij goed en wel begonnen was. “De uitleg was bijzonder simpel net zozeer de gevolgen enorm zwaar waren” begint Patrick Snijers zijn analyse. “In de eerste rit waren we té voorzichtig. In de tweede rit wou ik in al mijn enthousiasme in één keer de verloren tijd proberen goed te maken. En dus remde ik iets later. Alleen was iets later té laat. We botsten op een opstap van een weide. Onze wedstrijd zat er in één klap op.”

Intussen is de geel en zwarte VW Polo R5 in de ateliers van BMA rijklaar gemaakt voor de rally van Spa. “Spa is altijd één van mijn lievelingsrally’s geweest. Dat werd vorige week zondag nogmaals bevestigd tijdens de verkenningen. Het parcours is net als de streek: prachtig. De klassementsritten hebben alles te bieden wat het hart van een rallyrijder kan en mag verlangen. Een mix van snelheid en techniek in combinatie met smalle en bredere wegen. Het is totaal iets anders dan de wegen die we in de Haspengouw voor de wielen geschoven kregen. In vergelijking met vorig jaar is de impact van het circuit op de klassementsritten veel minder wat het voor mij sowieso al veel aantrekkelijker maakt. Het weer zal ook zijn rol spelen. Zondag lagen enkele stukken er bijzonder verraderlijk bij.”

RT2
VAS

Aanstaande vrijdag kruipt Patrick Snijers opnieuw achter het stuur van zijn MAES VW Polo. “Tijdens de shakedown ga ik de wagen opnieuw kunnen aanvoelen. We gaan wat spelen met de afstellingen en wat slimmer proberen te remmen” knipoogt de Limburger. “Het doel van het weekend is om in eerste instantie de wedstrijd uit te rijden, kilometers te maken en ervaring op te doen voor de rest van het kampioenschap. Als dat kan met een fatsoenlijk resultaat ben ik een tevreden man.”

Davy Thierie is helemaal akkoord met zijn rijder. “Finishen en ervaring opdoen staan centraal in Spa. Eigenlijk kunnen we die lijn nog even doortrekken naar de volgende wedstrijden. De testen in aanloop van de Haspengouw zorgden voor het nodige enthousiasme. Wat er tijdens de wedstrijd gebeurde heeft Patrick al geduid. Die pagina is omgeslagen. Vanaf nu kijken we vooruit naar de rest van het kampioenschap te beginnen met de rally van Spa wat een zeer moeilijke wedstrijd is. De wagen heeft potentieel, dat staat buiten kijf. Maar laat ons daar niet meteen op focussen en onze eigen wedstrijd rijden.”

VAS
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X