Massimo Delaere kijkt tevreden terug op zijn debuut in de 18de editie van de Rallysprint van Moorslede. Hij vormde er voor het eerst een duo met de meer ervaren Mathias Bruggeman in de Honda Civic VTec, met het startnummer drie.

Nadat er in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw heel wat regen viel, werden het team geconfronteerd met heel moeilijk omstandigheden. Bruggeman nam zoals afgesproken de eerste proef voor zijn rekening als rijder. Hij liet zich onderweg verrassen door het gladde parcours. Na een snel stuk raakte de Honda niet voldoende afgeremd waardoor de wagen een strobaal ramde. “Ik dacht dat mijn debuut er al op zat”, aldus Massimo. “Maar het team van Jeffrey Decock zorgde meteen voor het nodige oplapwerk.” De schade bleek louter cosmetisch. De radiator bleef gelukkig gespaard. Ondanks het foutje klokte Mathias de besttijd in Klasse 1A.

“En dus kon ik na mijn debuut als co-rijder kort voor de middag ook mijn debuut maken als piloot”, aldus Massimo. “Het was iets droger dan ’s ochtends, maar toch was ik verrast over mijn tijd. Ik bleek net iets sneller te zijn dan Mathias tijdens de eerste ronde, meteen goed voor een eerste scratch bij mijn eerste aantreden.”

VAS
RT1

In de derde rond kroop Mathias weer achter het stuur. “Op het onverhard kregen we een stevige slag waardoor er elektrische problemen opdoken. Het grootste probleem waren de ruitenwissers die niet meer gingen. Ik zag niets meer en reed voorzichtig naar het einde. Massimo hield het hoofd koel en liet de nota’s netjes komen.” De wagen raakte na de finish ook niet meer opgestart waardoor er geduwd moest worden. Opnieuw snelde Jeffrey Decock ter plaats om te helpen.

Uiteindelijk kon het team ook nog een vierde keer de weg op, opnieuw met Massimo als rijder. “Na al die vertraging had ik er eigenlijk niet meer op gerekend, maar uiteraard was ik blij. Ik voelde wel al snel dat ik wat vertrouwen miste. Het parcours lag er nog zwaarder bij dan ’s ochtends en het was echt glad”, aldus Delaere. “Ik moest ook onze leidersplaats verdedigen en had de druk om de auto in de slotfase thuis te brengen. Maar we deden het. Een droomdebuut dus”, aldus Massimo.

“Massimo heeft voor een eerste keer uitstekend gereden, maar toonde ook een goeie, correcte en stipte copiloot te zijn. Geen idee of dit nog een vervolg krijgt, maar het mag zeker”, besloot Bruggeman.

Het team wenst alle sponsors te bedanken voor de steun en het vertrouwen en de servicecrew voor de bijstand.

RallyTime animated
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X