Foto SB-TG photography

Met de 51ste Rallye de Hannut kozen Lieven en Frederik Brulez vorig weekend voor een ASAF wedstrijd. Niet om er prijzen weg te kapen, wel om ervaring op te doen. Het team was dan ook trots dat, zonder schade aan de wagen, de finish gehaald werd in een toch wel zware, natte en lange rally.

“Dat we niet binnen de prijzen zouden rijden, wisten we op voorhand,” aldus Lieven. “Onze Seat heeft een 2.0l motor en daarnaast rijden we ook op competitiebanden. Hierdoor werden we ingedeeld bij de zwaardere jongens in divisie 4.”

“Met ons uitstapje naar ASAF land wilden we vooral parkoers kennis opdoen. De finish halen was dan ook ons voornaamste doel. Daarnaast hadden we ons voorgenomen om onze tijden onderling te verbeteren. En met enige trots kunnen we zeggen dat we hierin geslaagd zijn.”

RallyTime animated
RT2

“Mits uitzondering van een bepaalde proef. Iets na de start tuimelde de ventilator van de verwarming naar beneden bij het nemen van een heel diepe coupure met als resultaat aangedampte ruiten. De proef moest dan ook afgelegd worden met een heel beperkt zicht. Op de koop toe reden we nog lek iets over halverwege de proef. Hierdoor verloren we 8 minuten.”

“Na deze proef mochten we binnen voor service. Het probleem met de ventilator werd vakkundig opgelost door het service team van VADA Racing. We besloten ook dat de volgende aankoop een elektrische moersleutel wordt. 8 minuten voor een bandenwissel is echt wel te lang.”

“Na een toch wel moeilijke en lange rally eindigden we 31ste op 49 deelnemers in de categorie. Een resultaat waar we toch wel trots op zijn. We brachten de wagen zonder schade aan de finishlijn en kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd op onze planning, de TAC Rally. Nog een dikke merci aan onze sponsors, supporters en het serviceteam van VADA Racing.”

RallyTime animated
RT2
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X