Foto SB-TG photography

Met de 51ste Rallye de Hannut kozen Lieven en Frederik Brulez vorig weekend voor een ASAF wedstrijd. Niet om er prijzen weg te kapen, wel om ervaring op te doen. Het team was dan ook trots dat, zonder schade aan de wagen, de finish gehaald werd in een toch wel zware, natte en lange rally.

“Dat we niet binnen de prijzen zouden rijden, wisten we op voorhand,” aldus Lieven. “Onze Seat heeft een 2.0l motor en daarnaast rijden we ook op competitiebanden. Hierdoor werden we ingedeeld bij de zwaardere jongens in divisie 4.”

“Met ons uitstapje naar ASAF land wilden we vooral parkoers kennis opdoen. De finish halen was dan ook ons voornaamste doel. Daarnaast hadden we ons voorgenomen om onze tijden onderling te verbeteren. En met enige trots kunnen we zeggen dat we hierin geslaagd zijn.”

BRC
RallyTime animated

“Mits uitzondering van een bepaalde proef. Iets na de start tuimelde de ventilator van de verwarming naar beneden bij het nemen van een heel diepe coupure met als resultaat aangedampte ruiten. De proef moest dan ook afgelegd worden met een heel beperkt zicht. Op de koop toe reden we nog lek iets over halverwege de proef. Hierdoor verloren we 8 minuten.”

“Na deze proef mochten we binnen voor service. Het probleem met de ventilator werd vakkundig opgelost door het service team van VADA Racing. We besloten ook dat de volgende aankoop een elektrische moersleutel wordt. 8 minuten voor een bandenwissel is echt wel te lang.”

“Na een toch wel moeilijke en lange rally eindigden we 31ste op 49 deelnemers in de categorie. Een resultaat waar we toch wel trots op zijn. We brachten de wagen zonder schade aan de finishlijn en kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd op onze planning, de TAC Rally. Nog een dikke merci aan onze sponsors, supporters en het serviceteam van VADA Racing.”

RT1
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X