Clio 2 Rally Challenge publiceert reglementen 2019

De organisator publiceerde vandaag de reglementen van de Clio 2 Rally Challenge 2019. Men kan vanaf nu inschrijven tot eind februari.

Zoals reeds eerder bekend raakte is dit jaar ook de Clio 1 welkom in de Clio rally challenge.

De wagens worden ingedeeld in twee klasse’s op basis van aantal kg/PK. Tot de klasse 1 behoren de wagens met een vermogen/gewichtsverhouding van meer dan 5kg/PK. Tot de klasse 2 de wagens met een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 5kg/PK. Voor de piloten met een Clio in klasse 1 worden de punten vermenigvuldigd met een coëfficiënt van 1,25.

Bij het samenstellen van de kalender werd de eerste wedstrijd niet te vroeg op de kalender gezet. Hierdoor krijgen de teams wat meer tijd om zich voor te bereiden. Verder werd het aantal wedstrijden van 6 naar 4 gebracht. Het geeft de teams budgettair meer ruimte om ook de wedstrijden te rijden die interessant zijn voor hun sponsors en die niet deel uitmaken van de challenge.

Volgende wedstrijden tellen mee voor de Clio rally challenge in 2019:
Rallye des Ardenne (Dinant) / ORC Rally (Oostrozebeke) / Rallye de Tournai (Doornik) / Rally van Zuid-Limburg (Gingelom)

Het volledige reglement en het inschrijvingsformulier kan men vinden op  https://www.clio2rallychallenge.be