Patrick Snijers en Davy Thierie (Skoda Fabia R5) hebben het rallyseizoen 2018 afgesloten met een knappe tweede plaats in de 6 uur van Kortrijk. De zege was voor Vincent Verschueren (Skoda Fabia).

De 6 uur van Kortrijk werden zaterdagavond op gang getrapt. Tijdens de openingsrit van 8.68 km moesten de deelnemers enkele rondjes afleggen. Een spektakelstuk voor het publiek dat een mooi overzicht had op het gebeuren. Voor Patrick Snijers en Davy Thierie was het minder aantrekkelijk. De MAES Skoda raakte niet meteen langs de Citroën C3 WRC van Duquesne en verloor kostbare tijd. Op zondag vergrootte vicekampioen van België Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) beetje bij beetje zijn voorsprong op Snijers die uiteindelijk als tweede algemeen eindigde.

“De rally werd gereden in moeilijke, zeer gladde en verraderlijke omstandigheden” zegt Patrick Snijers. “Maar wat hebben we ons goed geamuseerd! En dat was het opzet van dit weekend. Deze ochtend maakten we een verkeerde bandenkeuze. We waren iets té optimistisch. De wegen lagen er vettiger bij dan verwacht. Tijdens de tweede ronde ging het beter en hebben we ook een snelste tijd gereden. We eindigen als tweede na Vincent Verschueren. Daar kan ik absoluut mee leven. Maar voor één keer was het resultaat bijkomstig. Ik ben super tevreden over het weekend. Het was een plezante manier om het seizoen af te sluiten. Aan het einde van het seizoen wil ik enkele mensen bedanken. Om te beginnen mijn sponsor Yves Maes van MAES Containers. Ook een woord van dank aan mijn corijder Davy Thierie, BMA Autosport en de fans die ook vandaag weer trouw op post waren. We zien elkaar terug eind februari tijdens de rally van Haspengouw.”

RT2
RT1

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X