Patrick Snijers en Davy Thierie (Skoda Fabia R5) hebben het rallyseizoen 2018 afgesloten met een knappe tweede plaats in de 6 uur van Kortrijk. De zege was voor Vincent Verschueren (Skoda Fabia).

De 6 uur van Kortrijk werden zaterdagavond op gang getrapt. Tijdens de openingsrit van 8.68 km moesten de deelnemers enkele rondjes afleggen. Een spektakelstuk voor het publiek dat een mooi overzicht had op het gebeuren. Voor Patrick Snijers en Davy Thierie was het minder aantrekkelijk. De MAES Skoda raakte niet meteen langs de Citroën C3 WRC van Duquesne en verloor kostbare tijd. Op zondag vergrootte vicekampioen van België Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) beetje bij beetje zijn voorsprong op Snijers die uiteindelijk als tweede algemeen eindigde.

“De rally werd gereden in moeilijke, zeer gladde en verraderlijke omstandigheden” zegt Patrick Snijers. “Maar wat hebben we ons goed geamuseerd! En dat was het opzet van dit weekend. Deze ochtend maakten we een verkeerde bandenkeuze. We waren iets té optimistisch. De wegen lagen er vettiger bij dan verwacht. Tijdens de tweede ronde ging het beter en hebben we ook een snelste tijd gereden. We eindigen als tweede na Vincent Verschueren. Daar kan ik absoluut mee leven. Maar voor één keer was het resultaat bijkomstig. Ik ben super tevreden over het weekend. Het was een plezante manier om het seizoen af te sluiten. Aan het einde van het seizoen wil ik enkele mensen bedanken. Om te beginnen mijn sponsor Yves Maes van MAES Containers. Ook een woord van dank aan mijn corijder Davy Thierie, BMA Autosport en de fans die ook vandaag weer trouw op post waren. We zien elkaar terug eind februari tijdens de rally van Haspengouw.”

BRC
VAS

Stannic_animatie
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X