Vincent Verschueren heeft voor de vierde keer in zijn carrière de 6 uren van Kortrijk gewonnen. Hij had aan de meet 1’20 over op Patrick Snijers en 2’07 op Davy Vanneste. Ondanks het barre weer was er heel wat volk op baan om het spektakel te volgen. Onder meer de finish van Aalbeke bleek opnieuw een echte trekpleister.

Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) begon als leider aan de tweede loodzware dag, maar de Oost-Vlaming toonde zich heer en meester in moeilijke omstandigheden. Patrick Snijers (Skoda Fabia R5) had net iets te veel tijd nodig om zijn wagen te leren kennen en besloot op de tweede plaats, op 1’20 van de winnaar die stilaan onoverwinnelijk lijkt in Kortrijk. Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) haalde het maar net voor het podium. Hij eindigde op 2’07 van de winnaar.

Op welgeteld één seconde van het podium, Melissa Debackere (Skoda Fabia R5). Paul Lietaer (Skoda Fabia WRC) werd vijfde, Robin Maes zesde en Andy Lefevere (Porsche GT) zevende. Hij eindigde ook als eerste GT-wagen.

RT2
Stannic

Bij de historics ging Thomas Vauterin (BMW M3) snel voorbij Didier Vanwijnsberghe (Toyota Celica) op zaterdag. Vauterin was 36,2 seconden sneller dan Vanwijnsberghe. Bram Fonteyne (Volvo 240) mocht mee het podium op.

De organisatie maakt gisteren al gewag van een 3.000 toeschouwers op de site Lavano, wat opnieuw een succes is gezien het weer. Ook in Kortrijk was het bij momenten een komen en gaan tijdens de administratieve controle op de Grote Markt en de ceremoniële start. Op zondag was er opnieuw heel veel volk op de baan. Het publiek hield zich voortreffelijk aan de voorschriften en de wedstrijd verliep vlekkeloos, op wat blikschade na.

De grote evaluatie volgt nog maar met zoveel publiek en geen incidenten blikt Autostal Groeninghe tevreden terug op editie 26.

KAMV
RT1
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X