Geen eerste titel voor Thierry Neuville. Wel zes op een rij voor Sébastien Ogier. Het zag er dit jaar lang goed uit voor onze Belg die van halfweg mei tot eind oktober aan de leiding stond in het wereldkampioenschap. Met een achterstand van slechts drie punten beloofde het ook een spannende laatste manche te worden in Australië.

Maar door een lekke band op vrijdag lag Neuville nooit echt op titelkoers. Het was hopen op regen op zaterdag. Deze liet echter op zich wachten tot aan het einde van de dag. Het was hopen op een foutje van Ogier. Maar de Fransman ging in Australië niet in de fout.

In een poging om Ogier nog onder druk te zetten, ging Neuville vol in de aanval op zondag. Een beetje een wanhoopspoging. Alles of niets. Er werd over de limiet gegaan en dan weet je dat het fout kan aflopen. Een crash in de voorlaatste proef maakte definitief een einde aan de titeldroom.

BRC
RT1

Ogier was toen nog niet zeker van zijn zesde opeenvolgende wereldtitel. Een proef later ging echter ook Ott Tänak in de fout waardoor de Fransman nog voor het einde van de wedstrijd zeker was van de titel en niet meer vol aan de bak moest op de powerstage.

Vermelden we nog dat Latvala de wedstrijd in Australië won. Niet enkel de dagzege ging naar Toyota. Reeds in hun tweede jaar na hun wederoptreden behaalt Toyota de wereldtitel.

Het was een spannend WK rally 2018. We bedanken Neuville en Gilsoul voor hun prachtige seizoen. Eentje waarin we tot op de laatste manche mochten dromen van een eerste Belgische titel in het WK Rally. We kijken nu al uit naar de editie van 2019 die eind januari van start gaat met de Rally van Monte Carlo.

RT1
RT2
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X