Didier Duquesne met DS3 WRC in 6 Uren van Kortrijk

De Rally van Kortrijk zorgt steeds voor enkele verrassingen. Vandaag liet Didier Duquesne al in zijn kaarten kijken. De rijder uit Aalbeke zal net zoals in de 4 laatste edities met een WRC aan de start komen, al was dit eigenlijk niet voorzien.

Nee, het oorspronkelijke plan was om de Volkswagen Polo R5 van BMA te laten debuteren in Kortrijk. Dit is voor mij als voor Konvert een thuiswedstrijd en de mogelijkheid om met de Polo R5 te rijden leek ons ideaal,” aldus de Konvert piloot. “Echter Bernard Munster kon ons geen absolute zekerheid geven, de precieze leverdatum is tot op heden nog steeds niet gekend.

In 2014 reed Didier Duquesne kortrijk met een Skoda Fabia WRC, in 2015, 2016 en 2017 werd voor de Fiesta WRC gekozen en dit jaar werd het een Citroën DS3 WRC. “Ik reed nog nooit met een Citroën R5 of WRC maar de DS3 heeft zeker reeds zijn potentieel bewezen. Of dit ideale wagen zal zijn om te winnen weten we pas na afloop. De DS3 WRC is een redelijk brute wagen, aan mij om hem te temmen.

De DS3 WRC wordt ingezet door het team van J-Motorsport uit Deinze. Het is met deze wagen dat Jourdan Serderidis, eigenaar van J-Motorsport, wereldkampioen werd in de WRC Trophy 2017.

Didier Duquesne reed samen met co François Gheerlandt dit jaar reeds 3 wedstrijden met een Skoda Fabia R5.