Dit seizoen reed Jens Neskens zijn eerste rallywedstrijden. Samen met zijn vader Danny Neskens stond hij aan de start van BRC criterium-, ASAF- en VAS-wedstrijden. Net voor zijn volgende wedstrijd, het Critérium Jean-Louis Dumont, maakt Jens een voorlopige balans op.

“Debuteren in de autosport deden we al in 2017,” vertelt Jens. “Met onze Opel Kadett C GT/E reden we enkele regularity en enkele demowedstrijden. Het was een zeer goede leerschool betreffende het papierwerk. Daarnaast leerden we zo ook de ‘gang van zaken’ kennen.”

“Dit jaar zijn we dan begonnen met echt competitief rally te rijden met een opnieuw opgebouwde Opel Ascona B, een ex Gunther Monnens wagen. Ook Kevin Abbring heeft er nog met gereden. Tot nu toe hebben we zes rally’s gereden. Namelijk de Rally van Haspengouw, Rallye de Hannut, Sezoensrally, Rallye de la Haute Senne, Boucles Chevrotines en de Short Rally van Kasterlee. Onze doelstelling dit seizoen was om de wagen telkens heelhuids aan de finish te krijgen. Spijtig genoeg hebben we echter reeds wat mechanische pech gekend. Zo bereikten we tot nu toe slechts 2x de finish wat toch een beetje een teleurstelling is.”

RallyTime animated
RT2

“Een teleurstelling omdat, wanneer hij geen problemen vertoont, de wagen echt geweldig rijdt. In alle opzichten. Zonder echt veel risico’s te nemen, draaiden we als ‘nieuwelingen’ zeer mooie, verrassende tijden. We weten dus dat we ons mannetje kunnen staan. Maar rally is een mechanische sport en mechanische problemen horen er ook bij. Als we voor volgend jaar opnieuw een mooi budget bij elkaar krijgen, gaan we de wagen ‘upgraden’ waar nodig om hem zo elke rally tiptop aan de start te krijgen.”

“Maar voor het zover is staan er nog twee wedstrijden op het programma. Volgend weekend rijden we het Critérium Jean-Louis Dumont. En op 11 november de Rally van Zuid-Limburg. Vooral naar deze laatste wedstrijd kijken we uit. Er wordt in Sint-Truiden bij wijze van spreken in onze achtertuin gereden. Hopelijk wordt het een natte en vettige editie. In deze condities rijd ik het liefst. Het spektakel is een beetje uit de rallysport aan het verdwijnen en dat vind ik persoonlijk zeer spijtig. Ik denk dat het merendeel van het publiek nog altijd naar de rally komt kijken om spektakel te zien. Dit proberen wij ook te brengen in combinatie met mooie tijden.”

“Tot slot wil ik ook nog onze sponsors bedanken. Dankzij hen is dit mogelijk om deze droom te laten uitkomen. Wij zullen dan ook altijd proberen om hen in een mooi daglicht te stellen op alle mogelijke manieren. Daarnaast willen wij ook ons serviceteam en onze supporters bedanken voor de hulp en steun,” besluit Jens.

RT1
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X