Valt de beslissing dit weekend in de Oostkantons? Of blijft de titelstrijd spannend tot en met de laatste manche van het Belgisch kampioenschap. Wanneer Kris Princen, net als vorig seizoen, de East Belgian Rally wint dan mag hij ook meteen de titel vieren.

Momenteel leidt Vincent Verschueren in het kampioenschap. Met 2x winst en 4x een tweede plaats, sprokkelde de GoDrive piloot reeds 104 punten. Wil hij zijn punten aantal verbeteren dan moet hij winnen. Er tellen immers maar 6 wedstrijden mee in de eindstand.

Kris Princen telt met 100 punten 4 punten achterstand op Verschueren. De Limburger won dit seizoen reeds 3 wedstrijden, werd 1x tweede en 2x derde. Om extra punten te scoren moet hij dus beter doen dan een derde plaats. Maar er is meer. Wanneer Kris Princen de East Belgian Rally weet te winnen, dan is hij met vier overwinningen en 108 punten ook meteen zeker van de Belgische titel.

BRC
RallyTime animated

Makkelijk zal het zeker en vast niet worden. Naast Verschueren starten er immers nog 15 andere R5’s waaronder ex-winnaars Cedric Cherain en Hermen Kobus.

RallyTime animated
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X