Valt de beslissing dit weekend in de Oostkantons? Of blijft de titelstrijd spannend tot en met de laatste manche van het Belgisch kampioenschap. Wanneer Kris Princen, net als vorig seizoen, de East Belgian Rally wint dan mag hij ook meteen de titel vieren.

Momenteel leidt Vincent Verschueren in het kampioenschap. Met 2x winst en 4x een tweede plaats, sprokkelde de GoDrive piloot reeds 104 punten. Wil hij zijn punten aantal verbeteren dan moet hij winnen. Er tellen immers maar 6 wedstrijden mee in de eindstand.

Kris Princen telt met 100 punten 4 punten achterstand op Verschueren. De Limburger won dit seizoen reeds 3 wedstrijden, werd 1x tweede en 2x derde. Om extra punten te scoren moet hij dus beter doen dan een derde plaats. Maar er is meer. Wanneer Kris Princen de East Belgian Rally weet te winnen, dan is hij met vier overwinningen en 108 punten ook meteen zeker van de Belgische titel.

BRC
RT2

Makkelijk zal het zeker en vast niet worden. Naast Verschueren starten er immers nog 15 andere R5’s waaronder ex-winnaars Cedric Cherain en Hermen Kobus.

VAS
RT2
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X