Foto Huyndai Motorsport

Onverwacht. Na een hele dag baan vegen staat onze landgenoot Thierry Neuville aan de leiding in de Rally van Turkije. Sébastien Ogier plaatste deze namiddag een aanval tijdens de tweede passage op de proef van Cetibeli, met zijn 38 km de langste proef van het weekend. Onze landgenoot reageerde gepast. In de twee volgende proeven nam hij tijd terug en pakt zo nipt de leiding. Met slechts drie tiende van een seconde belooft het nog een spannende strijd te worden.

Mikkelsen was donderdagavond duidelijk de snelste op de korte showproef. Neuville klokte de vierde tijd na Breen en Tänak. Ogier ging in de fout op de jump waardoor hij tijd verloor in de volgende bocht. Zo klokte de Fransman pas de viertiende tijd op 7.5 seconden van Mikkelsen.

Vandaag begon de wedstrijd dan pas echt. De rijders kregen meteen de 38km lange proef van Cetibeli voor de kiezen. Ogier kon niet meteen profiteren van het feit dat Neuville als eerste de baan op moest. De Fransman verloor zelfs 6 seconden op Neuville. “We verloren veel tijd door het stof. We konden niet aanvallen,” aldus een boze Ogier. Het verwachtte tijdverlies voor Neuville, als baanveger, kwam er niet. Met onder meer een scratch op de tweede proef van de dag, wist onze landgenoot het tijdsverlies ten opzichte van leider Mikkelsen te beperken tot 13 seconden. Ogier volgde op 10 seconden van Neuville.

BRC
RT2

Bij de tweede passage op de proef van Cetibeli plaatste Ogier een aanval. Neuville moest een dikke 18 seconden toegeven waardoor Ogier over Neuville wipte. Haasje over op de volgende proef waar Neuville in de tegenaanval ging en een kleine 9 seconden terug nam op Ogier. Door slijtage van de banden moest Mikkelsen gas terugnemen waardoor Neuville aan de leiding kwam.

RT1
RallyTime animated
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X