Afgelopen zondag verscheen CELOPI Racing voor het eerst met een achterwielaangedreven wagen aan de start van een rally. In de Aarova Rallysprint bestuurde piloot Christophe Panis voor de gelegenheid de Volvo 240 Turbo van het Nederlandse team Bosscha Motorsport.

“We hadden ons voorgenomen om rustig van start te gaan, want ik moest de wagen eigenlijk nog zo goed als volledig ontdekken”, opent Christophe. “Ik moest nog wat wennen aan de achterwielaandrijving en viel daardoor twee keer stil in de eerste ronde bij het spelen met de handrem. Maar al bij al verliep de aanpassing vrij vlot en genoot ik al snel van het ‘dwarse’ werk.”

Stannic_animatie
BRC

Helaas kon daarna nooit echt voluit worden gegaan met de originele Volvo, die heel wat bekijks kreeg. “Een haperende handrem zorgde tot twee keer toe voor tijdsverlies, maar vooral het vermogensverlies baarde kopzorgen. Door de sequentiële bak in de wagen kwamen we in Divisie 3 uit, maar daarvoor moest de turborestrictor aangepast worden van 38 naar 34 mm en dat verteerde de wagen niet goed. Chrono’s waren sowieso bijzaak, maar het is jammer dat we de pk’s misten om het volle potentieel van de wagen te kunnen tonen. Toch blikken we terug op een leuk RWD-avontuur dat misschien wel naar meer smaakt. Veel dank aan Bosscha Motorsport, onze sponsors en de vele supporters! We hopen ons dit jaar nog eens te kunnen tonen”, aldus Christophe Panis.

RT1
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X