Afgelopen zondag verscheen CELOPI Racing voor het eerst met een achterwielaangedreven wagen aan de start van een rally. In de Aarova Rallysprint bestuurde piloot Christophe Panis voor de gelegenheid de Volvo 240 Turbo van het Nederlandse team Bosscha Motorsport.

“We hadden ons voorgenomen om rustig van start te gaan, want ik moest de wagen eigenlijk nog zo goed als volledig ontdekken”, opent Christophe. “Ik moest nog wat wennen aan de achterwielaandrijving en viel daardoor twee keer stil in de eerste ronde bij het spelen met de handrem. Maar al bij al verliep de aanpassing vrij vlot en genoot ik al snel van het ‘dwarse’ werk.”

Helaas kon daarna nooit echt voluit worden gegaan met de originele Volvo, die heel wat bekijks kreeg. “Een haperende handrem zorgde tot twee keer toe voor tijdsverlies, maar vooral het vermogensverlies baarde kopzorgen. Door de sequentiële bak in de wagen kwamen we in Divisie 3 uit, maar daarvoor moest de turborestrictor aangepast worden van 38 naar 34 mm en dat verteerde de wagen niet goed. Chrono’s waren sowieso bijzaak, maar het is jammer dat we de pk’s misten om het volle potentieel van de wagen te kunnen tonen. Toch blikken we terug op een leuk RWD-avontuur dat misschien wel naar meer smaakt. Veel dank aan Bosscha Motorsport, onze sponsors en de vele supporters! We hopen ons dit jaar nog eens te kunnen tonen”, aldus Christophe Panis.

RallyTime animated
BRC

RT2
BRC
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X