Foto: Hyundai Motorsport GmbH

In de aanloop naar de volgende WRC manche in Turkije laat Huyndai Motorsport weten dat Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul ook de volgende drie seizoenen hun team zullen vertegenwoordigen.

Sinds 2014 heeft Huyndai met Thierry en Nicolas veel memorabele overwinningen behaald. Tot de hoogtepunten van de crew behoorden het allereerste WRC-podium in Rally Mexico 2014 en het leidde een historische 1-2 overwinning op in thuisland Duitsland, nadat ze eerst hun auto spectaculair in de wijngaarden hadden gerold in de shakedown.
Het duo heeft in de loop van de jaren meer opwinding opgeleverd, waaronder twee van de dichtstbijzijnde winnende marges aller tijden. Ze zegevierden met slechts 0.7-seconden in Argentinië 2017 en met precies dezelfde kloof in Sardinië eerder dit seizoen.

“Ik ben erg blij om een nieuw driejarig contract met Hyundai Motorsport te ondertekenen,” zei Thierry. “We hebben de afgelopen seizoenen veel verbeterd en het is altijd mijn doel geweest om continuïteit te creëren voor mijn carrière door bij dit team te blijven. Er heerst een fantastische familiesfeer en het gaat goed met mijn teamgenoten. Naast Nicolas, die een sleutelrol heeft gespeeld in onze successen, ligt onze focus op het voltooien van dit huidige seizoen op de sterkst mogelijke manier, gericht op het veiligstellen van de titels. ”

Stannic
63ste OVV

Teamdirecteur Michel: “We zijn verheugd om ons contract met Thierry en Nicolas nog drie seizoenen te verlengen. Ze hebben allebei een cruciale rol gespeeld bij het opbouwen van het WRC-programma van Hyundai Motorsport in de afgelopen vijf jaar. Thierry en Nicolas hebben bewezen uitstekende ambassadeurs te zijn voor Hyundai op het wereldwijde autosportstadium en ze worden zeer goed gerespecteerd – binnen en buiten ons team. We zijn blij dat we de komende jaren met hen kunnen blijven samenwerken.”

KAMV
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X