Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul tot eind 2021 bij Hyundai Motorsport

Foto: Hyundai Motorsport GmbH

In de aanloop naar de volgende WRC manche in Turkije laat Huyndai Motorsport weten dat Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul ook de volgende drie seizoenen hun team zullen vertegenwoordigen.

Sinds 2014 heeft Huyndai met Thierry en Nicolas veel memorabele overwinningen behaald. Tot de hoogtepunten van de crew behoorden het allereerste WRC-podium in Rally Mexico 2014 en het leidde een historische 1-2 overwinning op in thuisland Duitsland, nadat ze eerst hun auto spectaculair in de wijngaarden hadden gerold in de shakedown.
Het duo heeft in de loop van de jaren meer opwinding opgeleverd, waaronder twee van de dichtstbijzijnde winnende marges aller tijden. Ze zegevierden met slechts 0.7-seconden in Argentinië 2017 en met precies dezelfde kloof in Sardinië eerder dit seizoen.

“Ik ben erg blij om een nieuw driejarig contract met Hyundai Motorsport te ondertekenen,” zei Thierry. “We hebben de afgelopen seizoenen veel verbeterd en het is altijd mijn doel geweest om continuïteit te creëren voor mijn carrière door bij dit team te blijven. Er heerst een fantastische familiesfeer en het gaat goed met mijn teamgenoten. Naast Nicolas, die een sleutelrol heeft gespeeld in onze successen, ligt onze focus op het voltooien van dit huidige seizoen op de sterkst mogelijke manier, gericht op het veiligstellen van de titels. ”

Teamdirecteur Michel: “We zijn verheugd om ons contract met Thierry en Nicolas nog drie seizoenen te verlengen. Ze hebben allebei een cruciale rol gespeeld bij het opbouwen van het WRC-programma van Hyundai Motorsport in de afgelopen vijf jaar. Thierry en Nicolas hebben bewezen uitstekende ambassadeurs te zijn voor Hyundai op het wereldwijde autosportstadium en ze worden zeer goed gerespecteerd – binnen en buiten ons team. We zijn blij dat we de komende jaren met hen kunnen blijven samenwerken.”