De vierde editie van de Aarova Rallysprint in Oudenaarde, de enige rallywedstrijd in Oost-Vlaanderen, belooft op zondag 9 september weer een grandioos spektakel te worden. Met 8 R5’s, 2 WRC’s en 5 Porsches, is de affiche weer van nationaal niveau.
Of beter van internationaal niveau, want Kevin Abbring voert de affiche aan met de Ford Fiesta R5 van Pieter Tsjoen. De Nederlander gaat voor de dubbel, nadat hij vorig jaar al domineerde in Oudenaarde. Met een kleine kanttekening: “We rijden niet met een R5+, maar met de normale versie,” vertelde Pieter Tsjoen, die de unieke sfeer in zijn thuisrally benadrukte op de persvoorstelling. “De Aarova Rallysprint is niet zomaar een rallysprint, want ik denk dat de feestelijke sfeer en het VIP-gebeuren bij Rally Dream uniek zijn in ons land. Het is heel gezellig om vrienden, familie en zakenrelaties uit te nodigen naar deze rallysprint. De sfeer is ontspannen, feestelijk en wij hebben als team ook nog tijd om een praatje te maken met onze gasten. Ik kijk er elk jaar opnieuw naar uit en er zijn zeker al genodigden die het rallyvirus ondertussen te pakken hebben gekregen.”

Het zal weer een spannende prestigeslag worden met Vincent Verschueren, de Belgische kampioen, die afgelopen weekend in de Omloop van Vlaanderen met een nieuwe Fabia R5 aan de start kwam.

Bij de R5’s is het een gelijke strijd tussen Ford en Skoda. De jongeren Jean-Baptiste Broekaert en Jo Muylle zullen hun debuut maken met een Fabia R5, terwijl “nonkel” Steven Vergalle zich nog eens gaat uitleven als piloot, net als vorig jaar. Voor Jo Muylle wordt het een serieuze sprong: “Ik reed dit jaar voor de eerste keer met een R2 en nu kan ik mijn debuut maken met de Fabia R5 die Jourdan Serderidis in Roeselare bestuurde. Fantastisch! Maar, mijn enige doel is uitrijden…”

BRC
VAS

Ford wordt vertegenwoordigd door Geoffrey Vander Schelden, die ondertussen vertrouwd is met de R5 en Tuur Vanden Abeele.

Op papier is Fred Miclotte, die vorig jaar op de derde plaats eindigde, echter het best gewapend. De teambaas van J-Motorsport en de voormalige copiloot van onder andere Freddy Loix, start immers met een Citroën DS3 WRC. Een topwagen die in het nationaal kampioenschap reglementair verbannen is. Dit jaar zal Jourdan Serderidis de nota’s niet lezen. Die taak wordt vervuld door Els Ons.
“Het wordt een serieuze klus om die WRC te temmen. Alles is veel bruter dan in een R5, dus ik denk dat het moeilijker wordt dan vorig jaar, toen ik hier op het podium stond,” vertelde Fred Miclotte.
Jeoffrey Lerminez start met een mooie Subaru Impreza WRC. De Opel Manta 400 van Paul Lietaer is natuurlijk nog niet gerepareerd na zijn crash van afgelopen weekend in Roeselare. De “snor” stapt over naar zijn snelle Subaru Legacy RS.

En dan zijn er natuurlijk de fabuleuze Porsches. Er staan zeker vijf 997 GT3’s aan de start, onder andere bestuurd door Marc Duez, de winnaar van de 24 Uren van Ieper 1982… met een Porsche. Verder verwachten we Tim Van Parijs, natuurlijk, Gunther Monnens, de snelste Porschist in de Omloop, Claudie Tanghe en Jean-Louis De Roeck.Met “the beast”, de snelle BMW van Charly Schmid bestuurd door Hans Weijs, krijgen ze er alvast een speelkameraad bij.

Maar, er valt natuurlijk nog veel meer te zien, want met ruim 95 deelnemers kan de Aarova Rallysprint weer rekenen op een vol huis. Het parcours is ongewijzigd, met 4 passages op de klassementsproef van 8,61 km. En dit jaar worden de fans extra verwend, want er zal een shuttledienst van het servicepark naar de klassementsproef georganiseerd worden (meer info later).

Afspraak op 9 september in Oudenaarde voor een dag top rallysport in de Vlaamse Ardennen.

KAMV
RT1
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X