Vrijdagavond na de eerste 5 KP’s… Mats van den Brand en Eddy Smeets staan 15de algemeen en 1ste M cup met 41 seconden voorsprong, een mooie uitgangspositie om de tweede wedstrijddag te beginnen. Zaterdagochtend op KP 6 Passendale laat de motor van de BMW M3 e30 het afweten: weg mooi resultaat, weg alle kansen op de M cup waar de Nederlander eerder dit seizoen al drie zeges liet optekenen.

Mats van den Brand: Rally is mijn allergrootste passie, samen met mijn papa waar ik altijd op kan rekenen en met mijn team, mijn familie en met Eddy die de perfecte navigator voor me is. We werken allemaal keihard om de beste resultaten te kunnen halen in de rally. Maar ondanks alle tijd, energie en euro’s die we in deze sport steken… de factor geluk heb je nooit in de hand. Vraag me niet waarom maar dit is precies niet ons jaar. We tonen iedere wedstrijd onze snelheid en ik denk dat ik als rijder nooit zo sterk was. Onze M3 stuurt perfect maar zelfs als je je oogappel zo goed in de watten legt, kan ze het laten afweten. Ondanks de passie voor het vak mijn supertuner Bosch Tuning, plofte de motor in de Omloop van Vlaanderen. Ik voelde me nooit zo ontgoocheld om de rally en een kampioenschap te verliezen. Maar what doesn’t kill you, makes you stronger… Op dit moment weten we nog niet precies hoe maar we proberen wel de East Belgian Rally te rijden om onze verdiende vice-titel in de M cup veilig te stellen.

Eddy Smeets: ELE rally 2de algemeen met de Ford Fiesta R5, Ypres FIA historic aan de leiding na de eerste dag, GTC Rally en Omloop van Vlaanderen riant op kop in de M cup… maar toch staat er telkens DNF achter onze naam. Dat is vier op een rij voor de pechduivel maar die gaat ons echt niet klein krijgen. De leuze van team MATS is niet voor niets One goal, one vision, WIN… We tellen nu al af naar de East Belgian Rally. De motivatie om het daar goed te doen, is erg groot. We hopen dan ook aan de start te komen bij Boudewijn Baertsoen, onze goede vriend en één van de eerste bezielers van de RACB M Cup – en zijn TAC-team.

BRC
RT2

BRC
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X