Ongeveer een maand geleden stond Hannes De Bel aan de start van de TBR Rallysprint. Met de Citroën Saxo van zijn broer maakte hij er zijn debuut in de rallysport. Daarvoor was hij reeds actief in een andere tak van de gemotoriseerde sport. Zo wist hij ons te vertellen in een gesprek.

“De gemotoriseerde sport is me niet vreemd,” vertelt Hannes. “Sinds mijn 12de koerste ik reeds met de moto. Daarnaast was ik ook altijd bezeten van de rallysport. Iets wat ik ongetwijfeld te danken heb aan Bert Cornelis. Bert was immers niet ver van mij steeds aan het sleutelen aan rallywagens. Ik heb er vele uren doorgebracht.”

“Mijn broer Jorim heeft een betaalbare rallywagen gekocht. Dit was mijn kans om ook eens van de rallysport te proeven. Mijn baas Bruno, van Trailer Service Lecluyse uit Gullegem, zag het meteen zitten om als co mee te gaan. Hij is zeker ook een liefhebber. Bijkomens is de TBR Rallysprint ook nog eens aan zijn achterdeur. En zodoende stonden we beide aan de start in Oekene.”

BRC
VAS

“Aangezien het voor ons beide ons debuut in de rallysport was, stelden we ons geen hoge ambities. Ons amuseren, ervaring opdoen en vooral aankomen. Een rallysprint leek me ideaal om mee te starten daar we nog geen ervaring hadden.”

“Het werd een geslaagde TBR Rallysprint. Ons doel werd ruimschoots bereikt. Aangekomen zonder brokken te maken en ons amuseren. We hebben heel veel bijgeleerd. Daarnaast werd ook bevestigd wat ik altijd al dacht. Het is een moeilijke sport en je moet vooral rustig blijven. Anders maak je fouten. Een beetje jammer van onze vijf minuten straftijd. Anders zat er voor ons debuut een mooie einduitslag in. Maar dat zijn nu eenmaal beginnersfouten.”

“Op naar de volgende,” kijkt Hannes vooruit. “Wanneer is nog niet beslist, maar het smaakt in ieder geval naar meer. Bij deze wil ik ook mijn broer en Trailer Service Lecluyse nog eens bedanken. En ook en Bert Cornelis.”

 

RT2
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X