Ongeveer een maand geleden stond Hannes De Bel aan de start van de TBR Rallysprint. Met de Citroën Saxo van zijn broer maakte hij er zijn debuut in de rallysport. Daarvoor was hij reeds actief in een andere tak van de gemotoriseerde sport. Zo wist hij ons te vertellen in een gesprek.

“De gemotoriseerde sport is me niet vreemd,” vertelt Hannes. “Sinds mijn 12de koerste ik reeds met de moto. Daarnaast was ik ook altijd bezeten van de rallysport. Iets wat ik ongetwijfeld te danken heb aan Bert Cornelis. Bert was immers niet ver van mij steeds aan het sleutelen aan rallywagens. Ik heb er vele uren doorgebracht.”

“Mijn broer Jorim heeft een betaalbare rallywagen gekocht. Dit was mijn kans om ook eens van de rallysport te proeven. Mijn baas Bruno, van Trailer Service Lecluyse uit Gullegem, zag het meteen zitten om als co mee te gaan. Hij is zeker ook een liefhebber. Bijkomens is de TBR Rallysprint ook nog eens aan zijn achterdeur. En zodoende stonden we beide aan de start in Oekene.”

RT2
63ste OVV

“Aangezien het voor ons beide ons debuut in de rallysport was, stelden we ons geen hoge ambities. Ons amuseren, ervaring opdoen en vooral aankomen. Een rallysprint leek me ideaal om mee te starten daar we nog geen ervaring hadden.”

“Het werd een geslaagde TBR Rallysprint. Ons doel werd ruimschoots bereikt. Aangekomen zonder brokken te maken en ons amuseren. We hebben heel veel bijgeleerd. Daarnaast werd ook bevestigd wat ik altijd al dacht. Het is een moeilijke sport en je moet vooral rustig blijven. Anders maak je fouten. Een beetje jammer van onze vijf minuten straftijd. Anders zat er voor ons debuut een mooie einduitslag in. Maar dat zijn nu eenmaal beginnersfouten.”

“Op naar de volgende,” kijkt Hannes vooruit. “Wanneer is nog niet beslist, maar het smaakt in ieder geval naar meer. Bij deze wil ik ook mijn broer en Trailer Service Lecluyse nog eens bedanken. En ook en Bert Cornelis.”

 

Stannic_animatie
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X