Goed twee weken nadat de Rally van Staden de tweede seizoenshelft van het VAS Rallykampioenschap op gang getrapt heeft, is het in het weekend van 25 en 26 augustus de beurt aan Nationale Renstal R.T. Titanic om tijdens de Short Rally Kasterlee de regionale rallywereld te verwelkomen. De enige overgebleven rallywedstrijd uit de provincie Antwerpen is inmiddels aan haar veertiende uitgave toe. Het parcours blijft ongewijzigd in vergelijking met de editie 2017. Op het programma staan vier rondes van elk twee klassementsproeven met een totaal van 67 wedstrijdkilometers. Met KP Reties Heike en KP De Hese krijgen de deelnemers twee leuke showproeven voorgeschoteld bestaande uit de ondertussen gekende typisch Kempische plattelandswegen. Het parcours is voor 100% verhard.

Tijdens de editie 2017 werden het parcours, wedstrijdcentrum en servicezone uit elkaar getrokken wat toch ten koste ging van de charme en gezelligheid die voorheen kenmerkend was voor deze compacte wedstrijd. Daarom besliste het bestuur om opnieuw een tent te plaatsen dewelke zal fungeren als wedstrijdcentrum en dit vlakbij het parcours gelegen. De servicezone zal worden ingericht in de velden daaromheen. Dit alles is gelegen aan Straaleind te Kasterlee. Bij regenweer zal de organisatie de nodige maatregelen treffen om een vlot wedstrijdverloop te kunnen garanderen. Een tweede servicezone zal worden ingericht in de KMO-zone Rode Akkers, gelegen op een kleine 2km van het wedstrijdcentrum. De beschikbare ruimte is hier vrij beperkt en niet geschikt voor grote trailers met tent. Deze plaatsen zijn enkel beschikbaar op aanvraag op een first come/first served basis.

De voorgaande jaargangen kenden we telkens een vol huis en ook nu lopen de inschrijvingen vlot binnen. Op goed anderhalve maand van de wedstrijd is het nog te vroeg om nu al een zicht te geven op de deelnemerslijst maar zoals de traditie het wil, kan er ook weer een grote Nederlandse inbreng worden verwacht. Nog even benadrukken dat er nog nooit een landgenoot hier in de Noorderkempen kon winnen! Welke Belg durft de strijd aangaan tegen ‘Mr. Kasterlee’ Piet Van Hoof?

VAS
RallyTime animated

De regularityspecialisten kunnen terecht in de 11de Regularity van Kasterlee die weer als nevenwedstrijd wordt ingericht en de deelnemers aan de rally zullen voorafgaan. Een vooropgestelde gemiddelde snelheid dient hier zo nauwkeurig mogelijk te worden benaderd. Deze wedstrijd is voorbehouden voor oldtimers en doet dus vaak terugdenken aan die periode waarin de rallywereld zoals we die nu kennen, haar oorsprong vond. 30 teams worden hier toegelaten tot de start en de deelnemerslijst is ondertussen nagenoeg volledig volzet.

Op zaterdag 25 augustus opent de administratieve controle voor de deelnemers aan de Short Rally om 13u en kan er worden verkend ( passages beperkt tot drie doortochten) tot 17u. Technische controle dient te gebeuren tussen 13u15 en 17u15. Op zondag 26 augustus vertrekt de eerste Regularity deelnemer omstreeks 8u30 uit het wagenpark richting de eerste klassementsproef terwijl de eerste Rally deelnemer om 9u00 aan de wedstrijd begint. Zoals steeds beginnen we met de historics op de voet gevolgd door de moderne wagens. Rond 17u wordt de eerste deelnemer aan de finish verwacht.

Meer info en mogelijkheid tot online inschrijven vind je op de website van de organisatie www.rallykasterlee.be

BRC
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X