Mats VD Brand komt op zaterdag 14 juli aan de start van de GTC Rally. De Nacht van Achtmaal sluit een drukke rallyperiode af vooraleer een korte zomerstop in te gaan. De M3-rijder zal in de enige Nederlandse manche op de kalender van de M cup zijn kansen opnieuw volop willen verdedigen.

Mats VD Brand: Juni was een erg drukke rallymaand met de ELE Rally, de Las Vegas Ypres Historic Rally en onlangs de Duitse Grabfeldrally. Daar reed ik met de Toyota AE86 van tuner en partner Bosch Tuning. Met dit bommetje op wielen en genavigeerd door Hein Verschuuren reed ik naar een mooie derde plaats algemeen. In de GTC stapt Eddy terug in het rechterzitje en gaan we samen onze leidersplaats in de M cup verdedigen. Daarnaast hoop ik ook op een mooi algemeen resultaat. Naast de Sezoensrally is dit nog maar de tweede wedstrijd van de cup die ik vroeger ook al eens reed. Vorig jaar ging het erg goed en stonden we aan de leiding van de short rally toen KP Achtmaal De Hel ook echt even een hel werd met een opgave op de allerlaatste KP. Ook de andere M3 komt – net zoals in de ELE – opnieuw aan de start. Stijn van Bree gaat deze keer op pad met Sander van Barschot.

Eddy Smeets: Alhoewel Hein voor een perfecte vervanging zorgde in de Grabfeldrally, was juni ook voor mij een erg drukke maand. Ik ben tevreden dat Mats na de opgaves in ELE en Ieper terug kon aanknopen met een mooi resultaat in Duitsland. Dat is altijd goed voor het vertrouwen. In de GTC kunnen we opnieuw iets doen wat we erg graag doen, namelijk knallen in het donker. De Nacht van Achtmaal en KP De Hel is met z’n 22 km in de late uurtjes altijd wel bijzonder. Hopelijk kunnen we er zaterdagnacht aanknopen met een mooi resultaat! Daarna is het even iets rustiger… De Short Rally van Kasterlee hebben we van het programma geschrapt omdat de week nadien al de Omloop van Vlaanderen plaatsvindt en dat is een manche voor de M cup, wat nog altijd ons hoofddoel is voor dit seizoen.

VAS
BRC

RT2
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X