Het was even stil rond Jelle Vermeire. Na een sterk seizoen in 2017, zagen we hem dit jaar enkel aan het werk in de TAC Rally. In deze wedstrijd werd echter de basis gelegd voor het verdere verloop van dit seizoen. En dat ziet er alvast veelbelovend uit. Vanaf de TBR Rallysprint zien we Jelle dan ook aan het werk met een Peugeot 208 R2.

“De Peugeot 208 R2 werd aangekocht door VpaQ Pumps empowered by Callewaert Industries,” begint Jelle ons gesprek. “Een vervolg op de TAC Rally waar Callewaert Industries ons reeds sponsorde. Het werd een positieve ervaring waardoor Curd Callewaert en Gino Debaets besloten om een wagen aan te kopen.”

“Dit weekend rijden we in de TBR Rallysprint onze eerste kilometers met de nieuwe Peugeot 208 R2. Het was de bedoeling om reeds in de Ypres Rally te starten. Maar omdat Peugeot Sport ons liet wachten op bepaalde stukken, waaronder de motor, konden we de wagen niet tijdig afwerken.”

VAS
RT2

Naast de TBR Rallysprint staan ook de resterende wedstrijden van het VAS-kampioenschap op het programma, aangevuld met de Omloop van Vlaanderen.
“Het is inderdaad de bedoeling om alle resterende VAS wedstrijden te rijden. Tenzij de wagen verhuurd is. De wagen wordt immers ook te huur aangeboden. Daarnaast gaan we ook van start in de Omloop van Vlaanderen, een thuiswedstrijd voor VpaQ Pumps uit Roeselare.”

Vanwaar de keuze voor een Peugeot 208?
“Ik heb ondertussen met verschillende R2’s gereden. Zo heb ik onder meer tijdens de RACB contest kennis gemaakt met de Peugeot 208 R2. De wagen beviel me wel. Vooral de nijdige power van de wagen en het geluid. Neem daarbij dat er van deze wagen nog veel in omloop zijn… het zorgt ervoor dat je veel referentiepunten hebt.”

De TBR Rallysprint… wat zijn de ambities?
“Dit jaar gaan we resoluut voor een top 10 plaats en winst in de klasse. Als je er de resultaten van onze vorige deelnames bij haalt, durf ik zeggen dat dit mogelijk moet zijn. Vorig jaar viel ik net buiten de top 10 door een foute bandenkeuze.”

Tijdens de TBR Rallysprint wordt Jelle Vermeire genavigeerd door Bart Vromman. In de Rally van Staden zal Tom Debergh de nota’s lezen. In de andere wedstrijden neemt Michelle Demeestere terug plaats in het rechterzitje.

RT1
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X