Zaterdag 14 juli staat met stip genoteerd in de agenda van Bob de Jong. De 32-jarige rallyrijder uit Essen wil voor eigen publiek een gooi doen naar een derde overwinning in zijn thuisrally. Na overwinningen met een Mitsubishi Lancer WRC (2014) en een DS3 R5 (2017), wil Bob de Jong met zijn prachtige Hyundai i20 R5 een eerste grote overwinning boeken in Nederland, zoals Thierry Neuville, de prominente leider in het WRC, dat onlangs in Ieper deed. Met het trotse startnummer 1 gaat Bob de Jong de strijd om de overall zege aan tegen een keur aan sterke concurrenten, waaronder een zestal deelnemers uit binnen- en buitenland met een auto uit de steeds populairder wordende R5 klasse.

De verwachting is dat de strijd om de overwinning in de GTC Rally zal gaan tussen Bob de Jong met zijn Hyundai i20, Hermen Kobus (Skoda) en niet te vergeten Hans Weijs jr. (Ford). Maar er moet ook terdege rekening gehouden worden met Kevin van Deijne (Ford) en de Belgische Melissa Debackere (Skoda), alsook met de snelle Deen Esben Hegelund (Skoda). Alle deelnemers aan de Eurol R5 Rally Challenge maken zich na de ELE Rally op voor de tweede ronde. Hermen Kobus is daarin de trotse leider, maar Bob de Jong wil na zijn 0-score in de ELE Rally zijn ambitie om de Eurol R5 Rally Challenge op zijn naam te schrijven nog niet opgeven: “Natuurlijk wordt het moeilijk met de uitvalbeurt in de ELE, maar je weet nooit hoe het de concurrentie vergaat. Winnen in de GTC Rally staat dan ook bovenaan mijn prioriteitenlijstje…,” zegt een gemotiveerde De Jong aan de vooravond van zijn thuisrally, waar de proef Nieuwmoer op nog geen 5 km van zijn huis ligt!

Ook zijn Belgische navigator Bjorn Degandt weet dat het in de GTC Rally moet gebeuren: “We hebben dit jaar onze portie tegenslag wel gehad en willen nu het succes van vorig jaar in de GTC Rally herhalen. We komen dan ook optimaal voorbereid aan de start en zullen alles geven om Hyundai een eerste Nederlandse zege te bezorgen.”

VAS
RallyTime animated

De GTC Rally bestaat uit 12 klassementsproeven. De totale lengte van de klassementsproeven is 156 km. De proef in Achtmaal (die drie keer in de avond/nacht wordt verreden) vormt al decennialang de publiekstrekker van deze West-Brabantse rally. Klassementsproef Nieuwmoer wordt volledig op Belgisch grondgebied verreden en dat maakt de GTC Rally uniek. Het Rallyhoofdkwartier van de GTC Rally is op Breda International Airport, waar ook het servicepark is gesitueerd. Ook vinden hier twee klassementsproeven plaats, is er een show van supercars en valt er op het ‘Rally Festival’ nog veel meer te beleven. De start is op zaterdag 14 juli om 14:00 uur, de finish vindt ’s nachts om 01:15 uur plaats.

RallyTime animated
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X