Als leider in het Junior BRC trekt Grégoire Munster naar de Ypres Rally. Ondanks het feit dat hij er voor het eerst start, is hij niet zinnens deze leidersplaats uit handen te geven. Grégoire Munster aan het woord.

“Mijn pa heeft al veel verteld over deze rally,” start Grégoire. “Het is een lange rally waar veel kan gebeuren en het kleinste foutje afgestraft wordt. Ook de proeven zijn uitdagend en snel met diepe koorden. Daarnaast zijn er ook veel bumpy stroken. Komt daar nog bij het vele grind en vuil op de baan na het passeren van de R5 rijders.”

“Mijn pa noemt dit steevast zijn favoriete rally. Ook het jaar dat hij van zijn Corsa een pickup maakte. Zelfs toen werd al hard geknokt voor elke plaats in de westhoek. Ook in onze R2 klasse zal er gedrumd worden voor de plaatsen. Het wordt interessant om ons te meten met meer dan 30 snelle deelnemers. Persoonlijk verwacht ik het meeste weerwerk van de lokale rijders, Pyck en Reynvoet omdat deze toch van de streek zijn. Verder zitten er ook een paar snelle Britse deelnemers tussen. Van hen weet ik niet wat ik moet verwachten.”

BRC
KAMV

“Vorige week reden we nog de Rallye de la Haute Senne als voorbereiding op Ieper. Daar draaide alles goed, ook de samenwerking met Louis Louka liep perfect. We staan nu eerste in het Junior BRC en dat willen we graag zo houden. We starten op ons eigen tempo en proberen het ritme stelselmatig te verhogen. De overwinning in R2 wordt moeilijk, maar de overwinning in het Junior BRC…die wil ik graag op mijn naam schrijven. Ik heb mijn huiswerk gemaakt.”

Tot slot vroegen we ook aan Bernard welke goede raad hij zijn zoon meegeeft.
“Geen pickup maken van de Opel Adam,” lacht Bernard. “Nee, zoals Grégoire zei, het is een lange rally. Vorig jaar reed hij de Deutschland Rallye wat ook een lange rally is. Deze heeft hij verstandig aangepakt, stap voor stap, snel zijn maar ook niet te snel. Eigenlijk hoef ik Grégoire geen uitleg te geven als we zien wat hij dit jaar reeds getoond heeft.”

RT2
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X