Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Deelnemen aan de Ypres Rally is er zo eentje voor streekrijder Frédéric Berville. Al scheelde het niet veel of hij stond niet aan de start in zijn stad Ieper.

“Voor ons verliep de aanloop naar deze editie niet zoals verwacht,” start Berville ons gesprek. “We hebben in Engeland een rebuild Opel Adam R2 gekocht maar de levering laat op zich wachten. Tot vorige week stonden we in twijfel of we al dan niet zouden starten in deze editie. Uiteindelijk hebben we de knoop door gehakt en besloten om toch deelnemen.”

“Onze voorbereidingen, de sponsors die ons hun vertrouwen geven, de supporters… we konden dit niet maken tegenover hen. Vandaar hebben een Opel Adam R2 gehuurd. Graag hadden we met onze auto gestart om deze af te stellen om tot een goeie setup te komen. Bedoeling is dat deze dan ook verhuurd wordt.”

BRC
RT1

“Ons doel in deze editie is vooral ons amuseren. Dit jaar is het terug een schitterende editie. Een knap deelnemersveld, terug snelle uitdagende proeven. Vooral de proeven van Zillebeke, Heuvelland en Hollebeke spreken mij het meest aan. Deze rond Poperinge iets minder maar dat is elk zijn mening natuurlijk. Het blijft ongelooflijk hoe deze rally ieder jaar telkens weer leeft. Als je ziet welke namen hier starten… de meesten zijn zoon van, dus piloten die hier in het verleden reeds deelgenomen hebben. Veel van hen zelfs op jonge leeftijd met een dikke wagen, daar konden wij in de tijd enkel maar van dromen. Ik durf zelfs zeggen dat deze rally populairder is dan een WK rally,” besluit Berville.

VAS
KAMV
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X