Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Deelnemen aan de Ypres Rally is er zo eentje voor streekrijder Frédéric Berville. Al scheelde het niet veel of hij stond niet aan de start in zijn stad Ieper.

“Voor ons verliep de aanloop naar deze editie niet zoals verwacht,” start Berville ons gesprek. “We hebben in Engeland een rebuild Opel Adam R2 gekocht maar de levering laat op zich wachten. Tot vorige week stonden we in twijfel of we al dan niet zouden starten in deze editie. Uiteindelijk hebben we de knoop door gehakt en besloten om toch deelnemen.”

“Onze voorbereidingen, de sponsors die ons hun vertrouwen geven, de supporters… we konden dit niet maken tegenover hen. Vandaar hebben een Opel Adam R2 gehuurd. Graag hadden we met onze auto gestart om deze af te stellen om tot een goeie setup te komen. Bedoeling is dat deze dan ook verhuurd wordt.”

KAMV
RallyTime animated

“Ons doel in deze editie is vooral ons amuseren. Dit jaar is het terug een schitterende editie. Een knap deelnemersveld, terug snelle uitdagende proeven. Vooral de proeven van Zillebeke, Heuvelland en Hollebeke spreken mij het meest aan. Deze rond Poperinge iets minder maar dat is elk zijn mening natuurlijk. Het blijft ongelooflijk hoe deze rally ieder jaar telkens weer leeft. Als je ziet welke namen hier starten… de meesten zijn zoon van, dus piloten die hier in het verleden reeds deelgenomen hebben. Veel van hen zelfs op jonge leeftijd met een dikke wagen, daar konden wij in de tijd enkel maar van dromen. Ik durf zelfs zeggen dat deze rally populairder is dan een WK rally,” besluit Berville.

RT1
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X